Home Analize Investiție în premieră realizată de Consiliul Județean Hunedoara

Investiție în premieră realizată de Consiliul Județean Hunedoara

0

Investiție în premieră realizată de Consiliul Județean Hunedoara: pentru prima dată în ultimii 30 de ani, administrația județeană reușește să repună în circuit o rețea de alimentare cu energie electrică spre o zonă turistică aflată în plină dezvoltare.

Vechea Linie Electrică Aeriană (LEA) Nucșoara-Cârnic a fost repusă în funcțiune începând de astăzi. Proiectul de reabilitare în valoare de aproximativ 870.000 de lei a fost realizat de Consiliul Județean Hunedoara în asociere cu Consiliul Local al comunei Sălașu de Sus. Este o reușită cu care ne mândrim și un proiect pe care am fost de acord să-l susținem din punct de vedere financiar pentru că această zonă merită o atenție aparte!

Dezvoltarea turismului și asigurarea unor condiții primitoare pentru turiștii care ajung în județul Hunedoara se numără printre prioritățile mele. Iar faptele vorbesc de la sine. Fiind principala poartă de acces în Masivul Retezat și, implicit, în Parcul Național Retezat, ne-am străduit se investim atât în infrastructura rutieră, cât și în cea de utilități. Drumul județean 667A Ohaba de sub Piatră-Nucșoara-Cârnic este modernizat oferind un acces facil, iar acum vechea linie de alimentare cu energie electrică a fost reabilitată și racordată la rețeaua de distribuție. Efortul financiar al Consiliului Județean Hunedoara, care a asigurat 90% din suma necesară reparațiilor, a fost considerabil, dar a meritat fiecare leu cheltuit, a declarat președintele CJ Hunedoara Laurențiu Nistor (PSD).

Reparațiile la LEA de 20kV și 0,4KV au fost complexe și au vizat, printre altele, înlocuirea stâlpilor crăpați, a lanțurilor de izolatoare și/sau izolatori CTS lipsă, repararea fundațiilor la stâlpii cu fundații incomplete, montarea conductoarelor lipsă, precum și a altor echipamente tehnice necesare bunei funcționări a liniei electrice.

Astfel, zona Nucșoara-Cârnic este acum racordată la rețeaua de curent electric, va beneficia de iluminat public, iar unitățile de cazare care funcționează de mai mulți ani la Cârnic vor beneficia de această facilitate de bază pentru derularea unui turism de calitate.

De altfel, Cârnicul și cascada Lolaia situată la câteva sute de metri în amonte, pe drumul de acces care duce spre cabanele Pietrele și Gențiana, dar și spre cele mai spectaculoase trasee montane din Retezat, au devenit de ani buni puncte de atracție pentru cei care vor să se recreeze în natură. Sunt două puncte de reper accesibile în orice anotimp, iar investițiile în turism nu vor înceta să apară pe fondul modernizării zonei.

Vom face tot ce depinde de noi pentru a pune în valoare monumentele și punctele de agrement pentru a oferi turismului județean o dezvoltare mai accelerată.l, a mai spus Nistor.

Ad

Exit mobile version