spot_img
18.3 C
București
luni, martie 27, 2023
AcasăcoronavirusÎntrebările cheie ale vaccinării

Întrebările cheie ale vaccinării

-

“Pentru niciunul dintre vaccinuri nu se poate spune încă măsura în care previn și infecția asimptomatică cu virusul SARS-CoV-2. Protecția pe termen lung nu poate fi cunoscută cu exactitate până în prezent pentru vreunul dintre vaccinurile aprobate de EMA.Nu s-au făcut studii despre genotoxicitate sau carcinogenitate.”Acestea sunt datele oficiale publicate de Guvernul României precum și de prospectul oficial al vaccinului Pfizer.În plus,este posibil ca în momentul vaccinării tu deja să fi fost anterior infectat fără să știi -de aceea avem cazuri cu pacienți care fac boala la câteva zile după vaccinare.Nimeni nu poate raspunde cu precizie dacă în aceste cazuri mai este necesară a doua doză de vaccin -deoarece este evident că se produce hiperstimulare imunologică, a scris pe facebook fostul șef al Casei de Sănătate, Lucian Duță.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE LUCIAN DUȚĂ:

Având in vedere cele expuse mai sus este evident că logic ar fi ca înainte de vaccinare pacientul să stea cinci zile in izolare după care să i se facă testul PCR -și astfel suntem siguri că persoana nu este infectată. După vaccinare ,pacientul ar mai trebui să stea șapte zile in izolare-pentru că vaccinul începe să aibă efect după o săptămână, conform spuselor producătorului. Până în a 28-a zi ,când trebuie făcută a doua doză -pentru a se asigura o eficiență sigură a vaccinului -oare ce se întâmplă ?

Dacă în această perioadă contactăm virusul și nu-l depistăm (pentru că nimeni nu testează înainte de vaccinare) care sunt efectele? Nu avem iarăși fenomenul de hiperstimulare imunologică despre care nu știm nimic in ceea ce privește efectele secundare? Și oare n-ar trebui ca in a 28-a zi să facem din nou test PCR pentru a vedea dacă cumva am contactat virusul? Pentru că repet,nimeni nu poate da încă răspunsul dacă e corect să ne vaccinăm când deja virusul este prezent in organism!

Dacă in sfârșit sunt vaccinat și sunt un cetățean model ,cât timp sunt imun la boală ?

Nimeni nu știe și este posibil să trebuiască sa reiau vaccinarea în câteva luni(având in vedere că s-a observat că imunitatea naturală durează doar câteva luni iar apoi poți face din nou boala).

Acestea sunt câteva din întrebările la care chiar și noi medicii ar trebui să primim răspunsuri pertinente pentru a fi aliații procesului de vaccinare .Pentru că de propagandă ieftină suntem cam sătui cu toții iar unii ar putea spune că suntem doar niște porcușori de Guineea folosiți pe post de cobai !Iar pentru asta culmea ,mai și plătim din buzunarele noastre!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img