Cei mai bogați oameni ai lumii și-au crescut averile cu 31% în criză

0
52

Potrivt Bloomberg Billionaires Index, cei mai bogaţi 500 de oameni ai lumii au adăugat peste 1,8 trilioane de dolari averii comune a acestora, aceasta ajungând la 7.6 trilioane de dolari. Creşterea de 31% este cea mai mare înregistrată în cei 8 ani de existenţă a index-ului, scrie Ziarul Financiar.

Majoritatea creşterilor vin din partea celor mai bogaţi oameni ai lumii, cei 5 din top deţinând averi de peste 100 de miliarde de dolari fiecare. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, rămâne în continuare cel mai bogat om al lumii, lucru datorat creşterii uriaşe în popularitate a shopping-ului online, generate de măsurile de carantinare şi izolare luate de statele lumii. Elon Musk a avut cel mai mult de câştigat în acest an, datorită boom-ului uriaş al Tesla.

Împreună, cei doi miliardari au câştigat aproape 217 miliarde de dolari în 12 luni, o sumă ce ar garanta cecuri în valoare de 20.000 de dolari pentru peste 10 de milioane de români. Pandemia COVID a afectat multe industrii cum ar fi industria imobiliară, însă aceasta a şi ajutat foarte multe domenii de nişă să obţină profituri neaşteptate, lucra ajutat şi de folosirea platformelor de investiţii gratis, cum ar fi aplicaţia Robinhood.

Averea miliardarului chinez Eric Yuan, a explodat datorită aplicaţiei sale de video-conferinţă Zoom. Suspendarea activităţii sălilor de forţă a creat nevoia de alternative pentru acasă, lucru ce l-a ajutat pe John Foley, CEO-ul firmei Peloton Interactive, aplicaţie interactivă pentru clase de spinning acasă, să devină miliardar.