INTERESANT: Ruşii şi Hotnews îl văd pe Ţuţuianu victima lui Dragnea şi Tudose

0

Schimbarea lui Adrian Tutuianu din Guvern este rezultatul unor reglari de conturi in interiorul PSD,   liderul partidului Liviu Dragnea fiind convins ca ministrul apararii vrea sa-i ia partidul, au declarat pentru HotNews.ro o mai multe surse politice si guvernamentale. Numele lui Tutuianu, fost sef de Consiliu Judetean Dambovita, a inceput sa fie vehiculat ca posibil inlocuitor la sefia PSD in locul lui Dragnea si ar fi avut chiar sprijinul unor baroni nemultumiti de actualul lider, au mai explicat pentru HotNews.ro sursele citate. 

Interesant este că şi Sputnik, principalul site al propagandei ruse îl susţine pe Ţuţuianu.

Hotnews era considerat siteul binomului DNA-SRI.

CITIŢI ŞI: Ruşii anunţă dezvăluiri din MApN după demisia lui Ţuţuianu: „Motivul din spatele demisiei celui mai simpatizat ministru”

Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării, nu a mai fost de acord să participe la mascarea unei situații care se regăsește la mai multe ministere, scrie Sputnik, principalul mijloc de propagandă al Kremlinului.

Update — o nouă minciună despre bani iese la iveală, foarte curând alte detalii chiar din MApN!, anunță Sputnik noi dezvăluiri.

Motivul din spatele demisiei celui mai simpatizat ministru, este titlul articolului Sptunik.

Problema gravă ascunsă de guvern, necesitatea unei rectificări — pe deficit, din cât se vede! — a dus la imposibilitatea efectuării unor plăți. După apariția unor informații concrete în presă, Ministerul Apărării a recunoscut oficial amânarea unor plăți din… „prudență”!În urma acestei dezvăluiri, în urmă cu puțin timp, ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat că i-a lăsat premierului Mihai Tudose demisia sa, ulterior Tudose acceptând această demisie.În realitate, se pare că Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu nu a mai fost de acord să ascundă lipsurile din buget, așa cum fac alte ministere! Această știre a fost confirmată și de alte surse, care vorbesc de o problemă generală la nivelul ministerelor, susține Sputnik.


Liderul PSD, Liviu Dragnea, n-a vazut cu ochi buni nici vizita pe care Tutuianu urma sa o faca in Statele Unite, nici faptul ca incepuse sa se profileze ca politician credibil in sondajele de opinie. “L-a asteptat sa greseasca iar Tutuianu a gestionat prost problema salariilor din MapN”, au explicat pentru HotNews.ro surse din partid.

Nici premierul Tudose n-ar fi avut nici un interes sa-l salveze pe Tutuianu, deoarece el insusi nutreste ambitii politice. Totusi, potrivit informatiilor HotNews.ro, Tudose i-ar fi spus lui Tutuianu ca din punctul sau de vedere poate sa ramana, chiar daca public a sugerat ca i-a cerut demisia. Toate informatiile obtinute de HotNews.ro pana la acest moment indica faptul ca Dragnea l-a anuntat pe Tutuianu ca va fi demis din cauza modului cum a gestionat problema salariilor din MApN, insa ministrul apararii i-ar fi cerut sa-i ofere  posibilitatea sa plece prin demisie, mai scrie HotNews.