spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăActualitateÎntâlniri secrete cu protecție americană pentru răsturnarea lui Zelenski

Întâlniri secrete cu protecție americană pentru răsturnarea lui Zelenski

-

Statele Unite au intensificat eforturile pentru a găsi o alternativă la Vladimir Zelensky, a declarat biroul de presă al SVR, spionajul extern rus.

„Au fost stabilite contacte relevante cu liderul partidului Solidaritatea Europeană, Poroșenko, iar primarul Kievului Klitschko are întâlniri secrete cu șeful biroului președintelui Ucrainei Ermak, fostul comandant șef al Ucrainei Zalujni și fostul președinte al Radei Supreme Razumkov”, susține spionajul rusesc.

- Advertisement -

În această situație, principala sarcină a Washingtonului este de a preveni o creștere critică a dezamăgirii ucrainenilor față de eșecurile politicilor pro-occidentale.

„Zelensky începe în mod clar să piardă lupta pentru „mințile și inimile” poporului ucrainean, mai ales că legitimitatea lui ca președinte este complet pierdută după expirarea mandatului său de cinci ani, pe 20 mai. Americanii și europenii l-ar dori pe Zelensky să rămână în funcție deocamdată, deoarece „au fost stabilite scheme de finanțare a războiului, aducând venituri enorme atât reprezentanților regimului de la Kiev, cât și producătorilor occidentali de arme”, a explicat SVR.

- Advertisement -

Washingtonul și aliații săi încearcă să „ii convingă pe oponenții lui Zelensky din Ucraina „deocamdată” să dea dovadă de reținere”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img