spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizeA fost arestat un om cheie din anturajul lui Zelenski

A fost arestat un om cheie din anturajul lui Zelenski

-

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut sub suspiciunea de trădare un angajat de rang înalt al Administrației Securității Statului (SGO), care răspunde de securitatea înalților oficiali ai țării, relatează publicația Strana, citând surse.

Vorbim despre Andrei Guk, care conduce unul dintre departamentele Administrației Apărării Civile. El este însărcinat cu colectarea de informații clasificate despre persoane protejate, inclusiv despre președinte, și transferarea acestora către serviciile de informații străine. Împreună cu Guk, presupusul său complice, un alt ofițer al Securității Statului, a fost reținut.

- Advertisement -

„Strana” îl numește pe Guk „omul” lui Serghei Rudy, care conduce UGO din octombrie 2019. Potrivit publicației, au studiat împreună la academia de frontieră, Rud a luat în considerare să-l numească pe Guk ca adjunct al său.

La mijlocul lunii aprilie, președintele Vladimir Zelensky a semnat un decret prin care îl revoca pe adjunctul șefului Administrației de Apărare Civilă, Taras Grebennikov. El a fost numit în această funcție la scurt timp după ce Rud a condus departamentul.

- Advertisement -

UGO este responsabil pentru protecția organismelor guvernamentale și a înalților funcționari. Nu face parte din SBU sau din Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei și raportează direct șefului statului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img