spot_img
22.2 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăAnalizeInsulele Solomon au interzis acostarea navelor militare americane după ce au încheiat...

Insulele Solomon au interzis acostarea navelor militare americane după ce au încheiat un acord cu China

-

Guvernul Insulelor Solomon a informat Statele Unite că va impune un moratoriu privind intrarea în porturi a navelor militare, a anunţat marţi ambasada americană la Canberra printr-un comunicat preluat de Reuters.

- Reclama -

Relaţiile dintre SUA şi Insulele Solomon sunt tensionate din mai, când ţara din Pacific a încheiat un acord de securitate cu China.

„În 29 august, Statele Unite au primit o notificare oficială din partea guvernului Insulelor Solomon privind un moratoriu asupra tuturor vizitelor navale, până la actualizarea procedurilor din protocol”, a informat ambasada.

Premierul Insulelor Solomon, Manasseh Sogavare, dezminţise printr-un purtător de cuvânt informaţiile despre moratoriu, transmiţând agenţiei Reuters că va ţine un discurs pe această temă marţi după-amiază.

El va saluta nava-spital americană Mercy, care a sosit luni la Honiara într-o misiune de două săptămâni – înaintea moratoriului, potrivit ambasadei americane în Australia.

„Nava Mercy a Marinei Militare a SUA a primit aprobarea diplomatică înainte de implementarea moratoriului. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situaţia”, a precizat reprezentanţa diplomatică.

Săptămâna trecută, vasul Oliver Henry al Pazei de Coastă a SUA nu a putut face o escală de rutină în Insulele Solomon, deoarece guvernul acestei ţări nu a răspuns la solicitarea de aprovizionare cu carburant şi alimente. Nava se afla într-o misiune de patrulare împotriva pescuitului ilegal în sudul Pacificului, pentru o agenţie regională de pescuit, a informat vineri un ofiţer de presă al Pazei de Coastă. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...