AcasăDezvaluiriInstitutul Elie Wiesel ACUZĂ: Există nume de străzi, de entităţi juridice (publice...

Institutul Elie Wiesel ACUZĂ: Există nume de străzi, de entităţi juridice (publice sau private) şi monumente aflate pe spaţiul public care poartă numele sau sunt dedicate unor persoane condamnate pentru crime de război sau infracţiuni contra umanităţii

-

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” protestează faţă de orice formă de cult public sau încercare de reabilitare a celor condamnaţi pentru genocid sau crime de război, după ce, în weekend, Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania au organizat la Oradea un eveniment comemorativ cu caracter public dedicat lui Albert Wass, persoană condamnată printr-o sentinţă definitivă pentru crime de război, transmite News.ro.

„Reamintim că în România, în ciuda unei legislaţii care interzice acest lucru, încă există nume de străzi, de entităţi juridice (publice sau private) şi monumente aflate pe spaţiul public care poartă numele sau sunt dedicate unor persoane condamnate pentru crime de război sau infracţiuni contra umanităţii”.

În plus, ei atrag atenţia asupra derapajelor grave care pot exista în urma tratării „cu lejeritate” a manifestărilor de gen.

„Chiar dacă din România lipsesc evenimentele de comemorare a figurilor reprezentative ale extremei drepte de amploarea celui care a avut loc în Bulgaria weekendul trecut sau declaraţiile care relativizează tragedia evreilor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial venite din partea unor înalţi demnitari, aşa cum recent s-a întâmplat cu premierul Poloniei, considerăm că tratarea cu lejeritate a manifestărilor precum evenimentul de la Oradea pot duce la derapaje mai grave”.

viewscnt

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...