spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizeInspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a emis aviz nefavorabil reînfiinţării Liceului Romano-Catolic "II....

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a emis aviz nefavorabil reînfiinţării Liceului Romano-Catolic „II. Rákóczi Ferenc” din Târgu-Mureş 

-

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a emis un aviz nefavorabil reînfiinţării Liceului Romano-Catolic „II. Rákóczi Ferenc” din Târgu-Mureş – a anunţat portalul local Zi-de-zi.ro, pe baza documentelor publicate pe site-ul inspectoratului şi a informaţiilor obţinute de la surse din inspectorat.

- Reclama -

Printr-o hotărâre adoptată la 8 septembrie, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar a considerat că modul în care Consiliul Local Târgu-Mureş a iniţiat reînfiinţarea şcolii nu a respectat prevederile legii educaţiei, prin urmare, a dat un aviz negativ cu privire la hotărârea consiliului local din 25 august. 

Inspectoratul şcolar a precizat că a solicitat o expertiză de la Ministerul Educaţiei cu privire la hotărârea consiliului local de a reorganiza liceul şi că poziţia sa este fondată pe adresa primită de la minister. 

Portalul Zi-de-zi.ro, citând surse bine informate, a relatat că cei 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar au decis în unanimitate să respingă acordarea avizului conform. 

După cum au declarat anterior portalului Transtelex.ro, Zoltán Kallós, secretar de stat pentru învăţământul minorităţilor în cadrul Ministerul Educaţiei, şi Csenge Frunda, liderul fracţiunii UDMR din Consiliul Local Târgu-Mureş, hotărârea consiliului local din august privind reorganizarea reţelei şcolare şi avizul inspectoratului şcolar cu privire la această hotărâre sunt etape necesare, dar nu esenţiale în procesul de înfiinţare a unei şcoli. 

Secretarul de stat a reamintit că organizarea reţelei şcolare locale intră în competenţa consiliului local. În cazul în care doreşte să aducă modificări reţelei, trebuie să îşi notifice în prealabil intenţia atât inspectoratului şcolar, cât şi ARACIP (agenţia care monitorizează calitatea învăţământului public). Această din urmă instituţie are sarcina de a stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru înfiinţarea unei şcoli noi. 

“Pentru ca liceul catolic din Târgu-Mureş să poată fi redeschisă începând cu anul şcolar 2023-2024, primăria va trebui să modifice reţeaua şcolară până la sfârşitul anului în curs. Aceasta hotărâre este cea care va trebui să fie aprobată de inspectoratul şcolar” – a explicat secretarul de stat.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...