spot_img
12.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeFalcă: Mama aprinde un singur bec în baie

Falcă: Mama aprinde un singur bec în baie

-

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a comentat la RFI declarațiile social-democratului Marcel Ciolacu și liberalului Rareș Bogdan, care par să pună sub semnul întrebării necesitatea de a reduce consumul energetic în România.

Gheorghe Falcă spune că românii își vor reduce de nevoie consumul de energie: ”Eu cred că fiecare român o să-și reducă din consum, costurile sunt foarte ridicate. Am fost săptămâna trecută, în week-end, la mama acasă și din cele două becuri pe care le avea în baie, doar unul era aprins, pentru că avea factura destul de mare. Fiecare o să ne adaptăm la aceste reduceri, deci nu trebuie să fie ceva forțat creat de stat. Statul în schimb poate să producă reduceri în structurile administrative, în instituțiile publice, în orele pentru iluminatul public”.

Reporter: Colegul dvs. de partid Rareș Bogdan a făcut unele declarații care au provocat reacții negative în spațiul public. El le-a spus tinerilor liberali să nu facă un singur duș pe săptămână și să nu închidă apa de la robinet când se spală pe dinți. Sunteți de acord cu afirmațiile sale?

Gheorghe Falcă: Acuma, eu cred că trebuie să facem mai multe dușuri decât unul pe săptămână.

Reporter: Dar nimeni nu a cerut cuiva să facă un singur duș pe săptămână, adică deja putem suspecta că e vorba de un fel de fake news aici. Comisia nu a spus asta niciodată.

Gheorghe Falcă: Nu, Comisia nu a spus nimic nici cu pasta de dinți, nici cu dușul, Comisia a solicitat statelor membre să gândească soluții pentru a reduce consumul cu 15% și evident atunci când vrei să reduci consumul, te uiți în perioada de vârf, care în România este între orele 16 și 22, ce poți să faci în acea perioadă. Și așa cum am spus, administrațiile pot să reducă iluminatul public, iluminatul arhitectural, cetățenii pot să reducă un număr de becuri dintr-o încăpere, fiecare o să poată să-și facă propria reducere, evident, văzând și exemplele pozitive generate de administrația locală și administrația centrală.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...