spot_img
24.4 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăArmataÎnlocuitorul lui Flynn

Înlocuitorul lui Flynn

-

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni seară numirea în poziţia de consilier pentru securitate naţională la Casa Albă a generalului-locotenent în retragere H.R. McMaster. Această numire are loc la fix o săptămână după demisia surprinzătoare a consilierului Michael Flynn, ca urmare a expunerii legăturilor sale cu diplomaţii ruşi în presa americană, transmite Washington Post.

- Reclama -

Între timp, generalul-locotenent Keith Kellog, care a servit în ultima săptămână drept consilier interimar pentru securitate naţională, a fost numit la şefia Consiliului de Securitate.

O știre difuzată duminică de Reuters arăta că McMaster ocupă în prezent o funcție superioară în comandamentul pentru instruire și doctrină al armatei americane. În 1991, când avea gradul de căpitan, el a comandat un efectiv mic din cadrul unui regiment de blindate care a distrus o forță superioară a Gărzii Naționale irakiene, într-una din cele mai mari bătălii cu tancuri de după al doilea război mondial. Are un titlu de doctor și, potrivit Reuters, este respectat atât ca tactician, cât și pentru gândirea sa strategică.

Michael Flynn a demisionat săptămâna trecută din poziţia de consilier pentru securitate naţională, după ce presa americană a dezvăluit că discutat în repetate rânduri cu ambasadorul rus de la Washington. O asemenea discuţie a avut loc chiar după ce Barack Obama a anunţat implementarea unor noi sancţiuni şi a expulzat 35 de diplomaţi ruşi din Statele Unite.

viewscnt

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...