spot_img
32.5 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăExterneÎnfruntări în Gaza între palestinieni și armata israeliană: 5 morți și 250...

Înfruntări în Gaza între palestinieni și armata israeliană: 5 morți și 250 de răniți

-

5 palestinieni au fost ucişi vineri de gloanţe trase de soldaţi israelieni şi circa 250 răniţi în ciocnirile de la graniţa dintre Israel şi Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană, informează AFP.

- Reclama -

Un palestinian a fost ucis la est de oraşul Gaza şi altul la est de Khan Yunes, în sudul enclavei palestiniene, a precizat ministerul într-un comunicat.

Alţi 250 de palestinieni au fost răniţi de gloanţe sau de tiruri de gaze lacrimogene, a adăugat ministerul.

Mii de palestinieni participă la noi proteste de-a lungul graniţei dintre Gaza şi Israel, la o săptămână după violenţele în timpul unor manifestaţii similare ce au costat viaţa a 19 palestinieni.

Israelul a avertizat că ordinul de tragere rămâne acelaşi ca la 30 martie, în ciuda criticilor ONU şi Uniunii Europene cu privire la utilizarea de către Israel a gloanţelor reale.

Armata israeliană a declarat vineri într-un comunicat că „aproximativ 10.000 de palestinieni au fost implicaţi în ciocniri în cinci locuiri de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...