spot_img
-1.8 C
București
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
AcasăDezvaluiriÎnfruntarea lui Tăriceanu cu liderul ALDE: “N-o poți face în numele nostru...

Înfruntarea lui Tăriceanu cu liderul ALDE: “N-o poți face în numele nostru și mai ales nu folosind numele nostru”

-

Guy Verhofstadt, liderul ALDE, i-a răspuns lui Călin Popescu Tăriceanu în scris și-l avertizează că poate fi exclus din grupul european. Astăzi are loc la București Conferința Președinților de grupuri politice din Parlamentul European. Guy Verhofstadt îi cere aliatului său român sa aleagă calea reformelor durabile în justiție și să nu mai atace statul de drept, transmite Radio France Internationale.

Liderul liberalilor așteaptă un răspuns acum la București când cei doi se vor întâlni cu ocazia Conferinței Președinților de grupuri politice europene.

“România se afla la o răscruce”, scrie Verhofstadt iar drumul greșit care ar însemna compromiterea reformelor deja făcute ar duce la o excludere din ALDE European.

“N-o poți face în numele nostru și mai ales nu folosind numele nostru”, stă scris în închiderea textului.

Verhofstadt îi răspunde lui Tăriceanu după ce acesta s-a plâns în scris ca rezoluția votată de Parlamentul European în 13 noiembrie nu a fost precedată de consultări cu partea română și că nu conține informații corecte despre acțiunile guvernului.

Guy Verhofstadt, care tocmai a obținut un acord de principiu pentru a face o alianță cu Emmanuel Macron pentru alegerile europene din mai 2019, încearcă să redevină o forță politică europeană.

Pentru aceasta, grupul ALDE are nevoie să-și clarifice vechile alianțe și eventual să le desfacă. In plus, Verhofstadt a fost dintotdeauna un apărător vehement al statului de drept, atacând Polonia și Ungaria pentru toate derapajele lor.

- Advertisment -

Must Read

China face o Lună artificială

0
Cercetători chinezi construiesc o "Lună artificială" în cadrul unui centru de cercetare pentru o serie de experimente în condiţii de gravitaţie redusă, bazate pe...