spot_img
23.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalize"Influenceri" cu venituri de 400.000 euro se declarau șomeri și încasau ajutoare...

„Influenceri” cu venituri de 400.000 euro se declarau șomeri și încasau ajutoare de la stat

-

”Influenceri” cu venituri de 400.000 de euro în doi ani, figurau ca șomeri  în Italia și încasau venitul de cetățenie. Împreună cu doi „colegi” de-ai săi din Ravenna și Roma, un bărbat din Napoli a încasat bani din străinătate și cu reîncărcări Postepay, însă figura ca șomer, scrie Gszeta Româneasca de la Roma.

- Reclama -

Este vorba despre o combinație de evaziune fiscală. A fost dezvăluită de Guardia di Finanza pentru un influencer napoletan și doi dintre colegii săi din Ravenna și Roma, scrie Corriere della Sera.

Militarii au efectuat o serie de investigații financiare după ce au semnalat o serie de tranzacții bancare suspecte. A reieșit că cei trei șomeri – care lucrau de fapt ca influenceri și creatori de conținut pentru o serie de platforme online importante și canale sociale legate de branduri – au încasat peste 400.000 de euro numai pentru anii 2020 și 2021.

Bani plătiți de birourile administrative străine ale rețelelor de socializare sau plătiți direct de urmăritori și fani prin reîncărcări Postepay.

Fiecare euro încasat era strict la negru, într-o evaziune fiscală totală. Pe de altă parte, atunci când serviciile prestate ar fi trebuit să fie impozitate ca activități independente de natură artistică și profesională.

Numai influencerul napoletan a strâns peste 150.000 de euro în cei doi ani. El nu a declarat nici măcar un cent din acest venit în declarația de impozit. Dacă ar fi indicat chiar și o mică parte din venituri, familia sa nu ar fi avut dreptul la venitul de cetățenie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...