spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeIndustria americană de armament a făcut sute de miliarde de dolari din...

Industria americană de armament a făcut sute de miliarde de dolari din războiul din Ucraina

-

Valoarea vânzărilor de armament a SUA pentru alte țări și regiuni a crescut substanțial cu aproape 50% în anul fiscal 2022 (1 octombrie 2021 – 30 septembrie 2022) față de cel precedent, arată datele prezentate de Departamentul de Stat american. Printre altele, o cauză importantă este escaladarea crizei din Ucraina.

Potrivit datelor, volumul vânzărilor de arme în străinătate autorizate de Departamentul de Stat din anul fiscal 2022 a totalizat 51,9 miliarde USD, în creștere cu 49,1% în comparație cu anul fiscal anterior, cu suma de 34,8 miliarde USD.

Datele mai arată că în anul fiscal 2022, contractanții din apărare americani au vândut direct în alte țări și regiuni arme și echipamente militare autorizate în valoare de aproximativ 153,7 miliarde USD, în creștere cu 48,6% față de anul fiscal precedent, cu 103,4 miliarde USD.

Creșterea vânzărilor de armament s-a datorat sprijinului acordat Ucrainei, susține Departamentul de Stat american, precizând că transferul de armament și comerțul în apărare națională constituie instrumente importante ale politicii externe a SUA.

Potrivit Departamentului american de Apărare, valoarea totală a ajutorului militar acordat Ucrainei a depășit 27,1 miliarde USD, din luna februarie 2022 încoace.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img