spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeIndia și China o să solicite creșterea reducerii deja substanțiale a prețului...

India și China o să solicite creșterea reducerii deja substanțiale a prețului la petrolul rusesc

-

Este puțin probabil ca oferta G7 de a stabili un plafon de preț pentru petrolul rusesc începând din decembrie să schimbe semnificativ situația de pe piața mondială, precum și pentru companiile rusești, scrie Izvestia. Exporturile de petrol ale Rusiei către SUA au fost interzise de mult timp, iar livrările maritime către Europa sunt reduse literalmente săptămânal. Anumite dificultăți pot apărea în asigurarea aprovizionării alternative, dar experții nu văd, în general, perspective pentru o scădere radicală a exporturilor din Rusia.

- Reclama -

Președintele Institutului de Energie și Finanțe, Marcel Salikhov, consideră că efectul plafonului de preț va fi relativ mic. „În primul rând, parametrii și condițiile pentru introducerea mecanismului de plafonare a prețurilor, care au fost anunțați public, sunt destul de blânde. Acest lucru indică faptul că SUA nu sunt în prezent pregătite să facă eforturi pentru implementarea efectivă a mecanismului. În al doilea rând, producția de petrol a Rusiei în octombrie a rămas stabil la nivelul de 1,47 mln tone pe zi. Fluctuațiile exporturilor și rafinarea primară a petrolului au fost nesemnificative”, a menționat el.

„Conform estimărilor noastre, exporturile de țiței în 2023 vor scădea cu 6-8% după adoptarea plafonului de preț și introducerea embargoului UE”, a clarificat analistul.

Pe de altă parte, analistul Finam Andrey Maslov se așteaptă ca plafonul de preț să nu treacă neobservat pentru industria petrolieră rusă. Cu un plafon de 62-65 de dolari, este posibil ca India și China să solicite creșterea reducerii deja substanțiale a prețului la petrol, a adăugat el. În același timp, expertul consideră că asigurarea pentru livrările către China și India ar fi inutilă. „India și China sunt foarte conștiente că rămân principalii consumatori de petrol rusesc și pot impune condiții Rusiei. Prin urmare, cel mai probabil, nu vor trebui să asigure livrările, deoarece majoritatea livrărilor de petrol din Rusia nu vor merge nicăieri decât în ​​aceste țări. „oficial”,” a remarcat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img