spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăDezvaluiriINCENDIAR: Gabriel Oprea a dat girofare și la SRI, nu numai Procurorului...

INCENDIAR: Gabriel Oprea a dat girofare și la SRI, nu numai Procurorului General

-

In iulie 2014, Gabriel Oprea, in calitate de vicepremier pentru Securitate Nationala, a semnat protocoale de cooperare in domeniul circulatiei rutiere si cu SRI, si cu SPP, identice cu cel perfectat cu PICCJ pentru care este acum procurorului general Tiberiu Nițu i se cere capul, scrie Lumea Justiției.

Premierul Dacian Cioloș a declarat luni că i-a cerut ministrului Justiției, Raluca Prună, să analizeze foarte riguros situația procurorului general Tiberiu Nițu, arătând că, în prezent, nu există nicio procedură formală începută împotriva acestuia.

- Advertisement -

Fara sa verifice aceste aspecte, DNA s-a grabit sa declare public ca protocolul cu PICCJ este ilegal, prin comunicatul de presa din 25 ianuarie 2016, dezinformand grav opinia publica si incalcand in mod nepermis prezumtia de nevinovatie, deontologia profesionala si directivele UE, atacand autoritatea si imaginea Procurorului General al Romaniei Tiberiu Nitu, mai afirmă luju.ro.

Este de netagaduit ca DNA a dezinformat intreaga opinie publica cand a sustinut in comunicatul din 25 ianuarie 2016 ca Procurorul General al Romaniei nu se numara printre posibilii beneficiarii ai coloanelor insotie de echipaje de politie rutiera, in conditiile in care in art 233 (3) din HG 1391/2006 se prevede ca: “in situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta, pot beneficia de insotirea cu echipaje ale politiei rutiere si ministrii din Guvernul Romaniei, iar potrivit legii Tiberiu Nitu are rang de ministru conform art. 131 din Constitutie si al art. 62 din Legea 304/2004 care stipuleaza: “Ministerul Public isi exercita atributiile in temeiul legii si este condus de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.”, mai afirmă Lumea Justiției.

- Advertisement -

Luju.ro mai spune că Gabriel Oprea avea dreptul sa aiba si sa atribuie coloane oficiale oricarui functionar inalt care putea fi amenintat prin natura functiei potrivit art. 3 din OUG nr. 30 din 25 aprilie 2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Internelor si Reformei Administrative

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img