spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăExterneÎnalt prelat de la Vatican RECUNOAŞTE că este HOMOSEXUAL

Înalt prelat de la Vatican RECUNOAŞTE că este HOMOSEXUAL

-

În ajunul celui de-al doilea sinod consacrat provocărilor la care trebuie să răspundă familia creștină, Vaticanul se cutremură la interviul acordat cotidianului Corriere della Sera de monseniorul Krzysztof Charamsa (foto), un membru reprezentativ al Congregatiei pentru Doctrina Credintei, care a facut public faptul ca este homosexual si ca are un partener, transmite Radio România Actualităţi.

monsignore-kBHF-U43120444437538GiB-1224x916@Corriere-Web-Sezioni-593x443În plus, Krzysztof Charamsa a declarat că poziția bisericii romano-catolice față de homosexualitate este „învechită” și că politicienii din Polonia sunt homofobi.

„Sunt homosexual, îmi iubesc tara, iubesc Constitutia, sunt patriot, dar în tara mea natală oricine este în stare sa distrugă fără remușcări o persoană homosexuală”, a declarat Krzysztof Charamsa.

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, preotul Federico Lombardi l-a criticat pe înaltul prelat polonez si a anunțat ca i se vor retrage toate functiile detinute pe langa Sfantul Scaun.

VIDEO: INTERVIUL LUI CHARAMSA PENTRU CORRIERE DELLA SEARA

Alegerea de a intreprinde o astfel de actiune atat de rasunatoare in ajunul deschiderii Sinodului” – a declarat Federico Lombardi – “este foarte grava si iresponsabila, care urmareste ca adunarea sinodala sa fie supusa unei puternice presiuni mediatice”.

Preotul polonez, in varsta de 43 de ani, va abandona misiunile sale din cadrul Congregatiei si de la Universitatea pontificala a Vaticanului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img