A sasea lucrare de doctorat plagiată coordonată de Gabriel Oprea: Nr.2 în Poliţie

0

Chestor-sef de politie Dumitru Parvu, adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane, este suspectat ca si-a plagiat teza de doctorat pe care a sustinut-o in 2007, la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”. Lucrarea in baza careia a obtinut titlul de doctor in Ordine si siguranta nationala a fost coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea, el insusi suspectat ca si-a plagiat teza de doctorat sustinuta in 2001, scrie hotnews.ro.

Hotnews a prezentat pana acum dovezi care atesta faptul ca si tezele primarului sectorului 2, secretar general al UNPR, Neculai Ontanu, a avocatei lui Victor Ponta, Loredana Radu, a prim-adjunctului procurorului general al Romaniei, Bogdan Licu, a secretarei lui Gabriel Oprea, Adela Popescu (Neagu) si a fostului ministru al Apararii si consilier prezidential, Mihai Stanisoara, sunt plagiate.

Dumitru Parvu este chestor-sef de politie si adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), fiind practic numarul doi in Politie la nivelul intregii tari. Din 1981 si pana 1985 a fost ofiter specialist la Serviciul Economic al Politiei Sector 1, iar din 1985 si pana 1998 (13 ani) a fost ofiter specialist la Serviciul Economic din Politia Capitalei. Pentru un an, intre 1998 si 1999, Parvu a fost adjunct al Sefului Politiei Sector 4, dupa care isi incepe ascensiunea in structurile de conducere ale Politiei Romane.

Intre 1999 si 2002, Parvu a ocupat pozitia de adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov,  judet in care este stiut ca Gabriel Oprea si-a derulat afacerile si detine suprafete importante de teren. Coincidenta sau nu, in 2002, anul in care Oprea devine prefect al Capitalei, Parvu este promovat ca sef al Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov, functie in care ramane pana in 2005.

Dupa intrarea PSD in opozitie, Parvu este schimbat de la sefia IJP Ilfov, iar pana in 2009 este seful Politiei Sector 6. La inceputul lunii ianuarie 2009, cand Gabriel Oprea a ocupat fotoliul de ministru de Interne pentru doar trei saptamani, Dumitru Parvu a fost numit de acesta adjunct al sefului IGP, pozitie in care a rezistat pana in prezent, cu o intrerupere de cateva luni in 2012, desi la conducerea Ministerului de Interne s-au perindat de atunci nu mai putin de zece ministri, mai scrie hotnews.