spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăhighlightÎnalt oficial american SCOATE România de pe lista țărilor care fac acțiuni...

Înalt oficial american SCOATE România de pe lista țărilor care fac acțiuni CONCRETE pentru combaterea CORUPȚIEI

-

Luis E. Arreaga, principal asistent adjunct al secretarului de stat pentru aplicarea legii și combaterea traficului internațional cu narcotice, a scris de Ziua Internațională de Luptă împotriva Corupției, un articol pentru presa internațională, preluat în România de agenția națională de știri Agerpres.

- Reclama -

Arreaga menționeză în articol țările care au făcut acțiuni concrete pentru combaterea corupției.

De pe lista prezentată de înaltul oficial american lipsește România în ciuda acțiunilor din ce în ce mai vizibile ale DNA și DIICOT din ultimul timp.

Până acum un an România era menționată deseori de Washington D.C ca exemplul în lupta anticorupție, dar americanii și-au schimbat tonul în ultimul timp.

CITIȚI ȘI:DEZVALUIRILE UNUI MAGISTRAT: SRI A SECRETIZAT DOCUMENTUL DESPRE SCANDALUL DUMBRAVA/ CSAT ASCUNDE OFITERII ACOPERITI DIN JUSTITIE

Reacția Administrației americane vine după recentele scandaluri din România privind implicarea serviciilor secrete în actul de justiție.

CITIȚI ȘI:Judecătorii şi procurorii solicită Comisiei parlamentare să verifice implicarea SRI în justiţie: “Dezvăluirea făcută de generalul Dumbravă, că SRI cataloghează judecători după modelul identificării celor cu predispoziţie să comită atentate teroriste, este pur şi simplu cutremurătoare”

Am observat progrese în campania anticorupție a mai multora dintre țările partenere. Guvernul estonian își valorifică experiența în e-guvernare și securitate cibernetică pentru dezvoltarea de proiecte de asistență destinate combaterii corupției și sporirii transparenței în Ucraina, Republica Moldova, Republica Kârgâză, Uzbekistan, Georgia, Belarus, Palestina, Tunisia și Afganistan. Estonia a fost un partener eficient al SUA în mai multe inițiative, inclusiv într-un proiect de îmbunătățire a capacității de e-guvernare în Ucraina, care vizează corupția, și care a fost co-finanțat prin Emerging Donor Challenge Fund al Guvernului SUA, spune oficialul american.

CITIȚI ȘI:CHEIA mesajului Casei Albe după întâlnirea Biden-Iohannis/ SCHIMBARE DE TON

Aplaudăm, de asemenea, măsurile luate recent de Ungaria pentru reducerea fraudei fiscale și sporirea transparenței. Însă mai sunt multe de făcut, mai spune înaltul oficial american.

CITIȚI ȘI:INFORMAȚII INCENDIARE/ România, stat polițienesc: Cu o populație de 16 ori mai mică decât SUA, SRI ascultă de 2 ori mai multe telefoane ca FBI

Prin urmare, credem că societatea civilă, care include, dar nu se limitează la organizațiile non-guvernamentale, are de îndeplinit un rol cheie, precizează Luis E. Arreaga.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img