spot_img
23.6 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizeÎn Ungaria au avut loc nişte creşteri salariile atât de mari, încât...

În Ungaria au avut loc nişte creşteri salariile atât de mari, încât anumite profesii sunt, practic, la fel de bine plătite ca în Germania

-

În Ungaria au avut loc nişte creşteri salariile atât de mari, încât anumite profesii sunt, practic, la fel de bine plătite ca în Germania, scrie în ediţia de vineri a cotidianului ungar economic „Világgazdaság”.

- Reclama -

Zoltán Karácsony, expert în domeniul pieţei muncii la HRPortal, a declarat că un muncitor calificat din Germania ar putea câştiga un salariu net de un milion de forinţi pe lună, iar de un astfel de venit poate avea parte o persoană fizică autorizată din Ungaria. 

László Németh, preşedintele Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Industriale, a nuanţat puţin imaginea şi a spus că nu putem vorbi, încă, de salarii la nivelul Germaniei, însă a recunoscut faptul că, în urma deficitului de forţă de muncă, salariile au crescut mult în ultimii ani.

Potrivit acestuia, deficitul de forţă de muncă ca tendinţă nici nu se va atenua în viitor, mai mult decât atât, odată cu soluţionarea situaţiei de război, situaţia s-ar putea agrava, dacă ucrainenii care lucrează acum în Ungaria se vor întoarce acasă, ca să participe la reconstrucţia ţării lor.

În orice caz, decalajul dintre salariile din occident şi cele din Ungaria este tot mai mic, iar asta ar putea face ca cei care lucrează în străinătate să înceapă să se întoarcă acasă, mai ales dacă vor apărea probleme în economia mondială, scrie publicaţia “Világgazdaság”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...