spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăEconomieComertÎn Sovata au fost interzise chioşcurile, buticurile şi tarabele pe stradă

În Sovata au fost interzise chioşcurile, buticurile şi tarabele pe stradă

-

Primarul oraşului Sovata, Fülöp László Zsolt, a declarat luni, pentru AGERPRES, că Staţiunea Balneoclimaterică Sovata şi-a recăpătat aspectul arhitectural din perioada interbelică, în urma deciziei primăriei de a interzice chioşcurile, buticurile şi tarabele, fapt ce a pus în valoare clădirile construite între cele două războaie mondiale.

„Noi ne mândrim cu perioada interbelică a staţiunii, cu anul 1920, când venea aici o clientelă destul de sofisticată, era un ambient nemaipomenit de a petrece timpul liber, se vede şi în construcţiile care au fost ridicate atunci. Noi încercăm să menţinem acest aspect arhitectural şi acel ambient, iar clientela să aprecieze aceste lucruri. Asta tinde spre o calitate superioară (…) În fiecare an facem o schimbare spre bine. Primăria Sovata s-a apucat să demoleze şi să nu mai aprobe lucrări provizorii, chioşcuri, buticuri etc. Eu zic că acest lucru se vede bine în staţiune şi este foarte apreciat acum”, a declarat Fülöp László Zsolt.

- Advertisement -

Edilul a precizat că toţi comercianţii au fost obligaţi să îşi ridice tarabele şi chioşcurile de pe trotuare şi să deschidă magazine în spaţiile din clădirile cu aspect interbelic de pe arterele principale, astfel încât trotuarele să rămână libere, iar turistul să nu fie agasat de insistenţele vreunui comerciant.

Potrivit lui Fülöp László Zsolt, preferinţele turiştilor s-au schimbat simţitor în ultimii ani, nu mai doresc chefuri şi muzică, ci recreere şi un contact permanent cu natura.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img