spot_img
22.2 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitateÎn scandalul Mihai Eminescu, primarul din Cernăuți ii jignește pe români

În scandalul Mihai Eminescu, primarul din Cernăuți ii jignește pe români

-

Primarul orașului Cernăuți, Roman Kliciuk, a declarat în cadrul unei conferințe de presă lunare că intenționează să renoveze Scuarul „Mihai Eminescu” situat pe strada Bandera în centrul orașului. În prezent, se caută surse de finanțare pentru acest proiect.

- Reclama -

Kliciuk a menționat că pentru revitalizarea spațiului public din centrul orașului municipalitatea va apela atât la „diaspora română”, cât și la mediul de afacere locale și la mecenați, potrivit c4.com.ua.

- Advertisement -

„Parcul Mihai Eminescu se află într-o stare proastă. Totul este descuamat și deteriorat. Un parc din centrul orașului nu ar trebui să arate astfel, mai ales că acolo se află monumentul unui distins om de cultură al vecinilor – prieteni, care ajută atât orașul, cât și țara în general. Este o obligație pentru noi să îl restaurăm”, a subliniat primarul orașului.

În context, este important de menționat că termenul „diasporă” nu a fost corect utilizat de către primar, întrucât românii din Cernăuți sunt locuitori autohtoni ai orașului, nu au emigrat din România pe aceste meleaguri, scrie BucPress din Cernăuți.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img