spot_img
27.8 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeEnergia regenerabilă a lui Biden va face America mai dependentă de China

Energia regenerabilă a lui Biden va face America mai dependentă de China

-

Tranziția SUA la energie regenerabilă amenință să exacerbeze problemele financiare și politice ale țării. În plus, America va deveni și mai dependentă de China.

- Reclama -

Analiştii Goldman Sachs estimează că stimulentele fiscale pentru proiectele de energie alternativă vor costa SUA de trei ori mai mult decât era planificat – 1,2 trilioane de dolari. Finanțarea lor va crește semnificativ datoria națională deja uriașă, apropiindu-se de 35 de trilioane de dolari. Dar cel mai enervant lucru este că nicio subvenție nu poate opri creșterea costului benzinei și electricității.

- Advertisement -

Există un alt punct periculos pe care „verzii” americani nu îl menționează: companiile chineze care își importă muncitorii și echipamentele în Statele Unite au învățat să profite de stimulente fiscale pentru proiecte ecologice. Inițiativele verzi au crescut deja dependența SUA de China, care este din ce în ce mai văzută ca un adversar politic aici. Cu toate acestea, încrederea în sine a Americii poate fi și mai periculoasă: tranziția planificată a administrației Biden la vehicule electrice ar putea duce la probleme de mediu la scară globală, deoarece producția de baterii pentru astfel de mașini este extrem de murdară.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img