spot_img
6.8 C
București
miercuri, decembrie 25, 2024
AcasăAnalize"În 2010 industria şi piaţa muncii din Ungaria erau în ruine, economia...

„În 2010 industria şi piaţa muncii din Ungaria erau în ruine, economia ungară fiind lipsită de 1 milion de locuri de muncă. De atunci, Ungaria a fost reindustrializată şi au apărut industrii de înaltă tehnologie”

-

Ungaria nu este uzină de asamblare, industria ungară are o pondere ridicată de înaltă tehnologie, datorită reindustrializării – a subliniat, joi, însărcinatul guvernului ungar, László György, pe canalul de actualităţi al televiziunii ungare, M1.

- Reclama -

După cum a explicat, în 2010 industria şi piaţa muncii din Ungaria erau în ruine, economia ungară fiind lipsită de 1 milion de locuri de muncă. De atunci, Ungaria a fost reindustrializată şi au apărut industrii de înaltă tehnologie. Ca urmare, potrivit datelor FMI, Ungaria se află pe primele locuri în Europa, alături de Danemarca şi Germania, în ceea ce priveşte ponderea ridicată a tehnologiilor înalte în industrie.

- Advertisement -

László György a declarat: din 2010 încoace, ocuparea forţei de muncă a crescut cu 27%, numărul persoanelor angajate crescând de la aproximativ 3,8 milioane la peste 4,7 milioane şi s-a dublat numărul celor angajaţi în cercetare şi dezvoltare, respectiv în domenii inovatoare.

El a adăugat că biroul de statistică al Uniunii Europene a comnfirmat, de asemenea, că Ungaria a înregistrat cea mai mare creştere a numărului angajaţilor în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării, începând din 2010.

- Advertisement -

Însărcinatul guvernului a mai precizat că resursele de finanţare ale cercetării şi dezvoltării s-au triplat în Ungaria în perioada 2010-2022, de la 310 miliarde de forinţi (799 de milioane de euro) la peste 900 de miliarde de forinţi (2,32 miliarde de euro) în 2021, în anul 2022 fiind menţinut nivelul de 900 de miliarde de forinţi.

Anul trecut a fost un an record în ceea ce priveşte atragerea investiţiilor străine, în economia ungară intrând 13 miliarde de euro, aproape exclusiv în sectoarele de înaltă tehnologie şi în majoritate pentru locuri de muncă în domeniul cercetării şi dezvoltării – a declarat comisarul guvernamental.

El a precizat că nu doar companiile străine creează locuri de muncă în cercetare şi dezvoltare în Ungaria, ci şi firmele ungare, deoarece politica de stimulare a investiţiilor vizează şi companiile autohtone. Statul ungar acoperă 20% din costul creării unui loc de muncă în domeniul cercetării şi dezvoltării, deoarece aceste locuri de muncă generează mai multă valoare adăugată şi pot asigura salarii mai mari.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img