Imperiul mediatic al Kremlinului se EXTINDE în România: OPERAȚIUNEA SPUTNIK

0
5042

Sputnik, imperiul mediatic al Kremlinulu, se exinde și în România. Anunțul a fost făcut la Chișinău, unde Sputnik deține un site de internet și un post de radio.

CITIȚI ȘI:Kremlinul a crescut cu 100 de milioane de euro bugetul pentru presa pentru străinătate: Peste 300 milioane euro pe an

Miercuri a fost lansată noua versiune a celui de al doilea proiect în limba română al Agenției Sputnik, ”Moldova-România”. După cum a fost anunțat anterior, este vorba despre o versiune extinsă și mult mai comodă a paginii Moldova-România, care a devenit deja cunoscută cititorilor de limba română, anunță Sputnik Moldova.

Sputnik-1716x700_cÎntr-un comunicat difuzat cu această ocazie de serviciul de presă al Agenției Sputnik Moldova este specificat faptul că pagina principală a proiectului a fost completată cu blocurile tematice „Analiză și opinii”, „Panorama zilei”, „Editorialist”, „Ştiri din diasporă”, „Monden”, care vor informa cititorii despre evenimentele-cheie privind realitățile din Republica Moldova și România, prin intermediul expertizei analitice, infograficelor,  imaginilor video și galeriilor foto, mai afirmă Sputnik Moldova.

10 Noiembrie 2014. În biroul său de la Kremlin, Vladimir Putin rînjeşte satisfăcut. A demarat cea mai mare operaţiune de imagine din istorie. A fost lansat Sputnikul. Nu pe orbită, ci spre 30 de ţări. Cel mai mare grup media din istorie. Sputnik va realiza programe în 30 de limbi cu un volum zilnic de emisie în 130 de orașe din lume ce va depăși 800 de ore în 2015. 

ROMÂNIA ŞI MOLDOVA, ŢINTA SPUTNIK

SPUTNIK5Conform Vocii Rusiei, conținutul multimedia Sputnik va fi accesibil în limbile rusă, abhază, arabă, armeană, azeră, chineză, dari, estonă, finlandeză, franceză, georgiană, hindi, japoneză, kazahă, kârgâză, kurdă, letonă, paștună, poloneză, portugheză, română, sârbă, tadjică, tătaro-crimeeană, turcă, ucraineană.

SPUTNIKCUM VA FUNCŢIONA SPUTNIK?

SPUTNIK4Cităm din documentul de acţiune: „Sputnik este un furnizor alternativ de știri și, totodată, un radiodifuzor. În fiecare țară, Sputnik este un centru multimedia format dintr-un post de radio pentru publicul local, un site, o agenție de știri cu un conținut exclusiv și un centru de presă.”, anunța la aceea vreme Sputnik.

„Centrul multimedia va realiza și diverse alte proiecte. De exemplu, emisiuni informativ-umoristice, talk-show-uri politice, transmisiuni în direct, discuții în direct cu experții mondiali, sondaje de opinie pe paginile web ale Sputnik. Este important ca acest conținut unic să fie accesibil populației locale”, afirmă Margarita Simonian, redactorul-șef al Agenției Internaționale de Știri Rossiya Segodnya,
Emisiunile radio vor fi difuzate în bandă FM, în format digital DAB/DAB+ (Digital Radio), HD-Radio, de asemenea vor fi disponibile pe telefoanele mobile și pe Internet. Timpul de emisie urmează să crească, treptat, pe parcursului unui an, astfel încât, într-un viitor apropiat, să ajungă să emită 24 de ore din 24.

REDACŢII CU PÂNĂ LA 100 DE JURNALIŞTI LOCALI

Echipele birourilor centrului multimedia Sputnik – Londra, Washington, Berlin, Beijing, Paris, Helsinki, New Delhi, Cairo, Montevideo, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Istanbul, Belgrad, Minsk, Kiev, Chișinău, Tbilisi,Tașkent, Astana, Bișkek, Dușanbe, Suhumi, Țhinvali, Erevan, Baku – vor fi formate din 30-100 de persoane (în principal profesioniști locali)