spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăhighlightDNA se va lupta la Londra cu fostul procuror general al lui...

DNA se va lupta la Londra cu fostul procuror general al lui Tony Blair, avocatul lui Adamescu junior

-

Lord Peter Goldsmith, fost Procuror General al Marii Britanii în perioada 2001 – 2007. este avocatul lui Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, fostul patron al Astra Asigurări, aflat în prezent în închisoare, scrie Era News.

Alexander Adamescu locuiește la Londra, iar DNA a cerut arestarea sa. Cererea de extrădare se judecă în septembrie.

Ca și Procuror General al Marii Britanii Lord Goldsmith a fost implicat implicat în cel puțin două momente extrem de importante. Astfel, el este omul care i-a dat fostului premier Tony Blair acceptul juridic pentru ca Marea Britanie să participe la Războiul din Irak din 2003. Presa britanică scrie însă că după eveniment Goldsmith și-ar fi schimbat opinia și ar fi susținut că războiul ar fi încălcat dreptul internațional.

Tot Lord Goldsmith este cel care a închis marele dosar de corupție din Anglia în care a fost implicată firma BAE, cea mai mare companie producătoare de armament din UK suspectată că a plătit mite unor prinți arabi pentru a obține contracte.

Investigația inițială din Marea Britanie viza și România în sensul că anchetatorii britanici urmăreau să vadă dacă nu cumva oficialii companiei au corupt și oficiali români implicați în achiziționarea fregatelor de către statul român.

Aflat în prezent în Londra, Alexander Adamescu a fost pus în libertate în iunie de o instanță engleză până la judecarea efectivă a cererii de extrădare deși autoritățile române ceruseră arestarea acestuia.

Cu o lună înainte Adamescu jr anunțaseră că una din societățile familiei sale va da în judecată Statul român la o curte internațională de arbitraj, cel mai probabil Curtea de Arbitraj de la Washington. Publicația Bizlawyer anunță că familia Adamescu a ales ca asistență judiciară pentru arbitrajul internațional societatea de avocatură americană Debevoise & Plimpton.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img