spot_img
22.4 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăAnalize”Imperiul Amazon”, un documentar de excepție pe B1 TV în prima zi...

”Imperiul Amazon”, un documentar de excepție pe B1 TV în prima zi de Paște

-

Amazon își clădește un imperiu în timpul pandemiei de coronavirus. Acțiunile celui mai mare retailer online din lume ating un maxim istoric, majorându-i considerabil averea lui Jeff Bezos.În acet context, B1 TV va prezenta, în premieră în România, documentarul ”Imperiul Amazon”, un documentar de excepție ce poate fi urmărit pe B1 TV unul fără precedent în istoria capitalismului american, duminică, de la ora 16.00.

Capitalizarea bursieră a Amazon, un nou record istoric

Potrivit site-ului Veriety acțiunile Amazon au crescut marți cu 4%, capitalizarea bursieră a companiei depășind 1.100 miliarde de dolari.

- Advertisement -

De asemenea, titlurile Amazon au atins și ele un nou record istoric, depășind valoarea înregistrată în data de 19 februarie – 2.170,22 dolari pe unitate.

Acțiunile Amazon, dorite de investitori

În aceste condiții și pe fondul creizei economice generate de pandemia de coronavirus, investitorii se bat pe acțiuni la compania condusă de Feff Bezos.

- Advertisement -

Și nu doar Amazon are de câștigat. Pe bursă sunt foarte bine cotate în această perioadă de carantină la nivel mondial și acțiunile companiei americane din piața serviciilor de streaming video Netflix, ale companiei care operează platforma de comunicare video Zoom, dar și cele ale companiei Domino’s.

Comenzile pe Amazon au crescut puternic de la începutul pandemiei de COVID-19

Fiind nevoiți să rămână închiși în case din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii au comandat pe siteul Amazon de la mâncare, la produse de igienizare. Astfel se explică creșterea majoră a livrărilor din această perioadă.

Amazon chiar a luat măsura de a limita livrările la produsele esențiale, pentru ca acestea să ajungă la cât mai multă lume.

Amazon a angajat în primă criză peste 100.000 de persoane

Pentru a face față comenzilor, compania a angajat 100.000 de persoane , alocând 350 de milioane de dolari pentru creșterea salariilor al nivel mondial.

Luni, însă, reprezentanții Amazon au anunțat că vor mai angaja alte 75.000 de persoane şi că va avea nevoie de 500 de milioane de dolari pentru suplimentarea salariilor.

Controversele din spatele tacticii Amazon

Nu toată lumea a fost de acord cu practicile Amazon în plină pandemie de COVID-19. Unii au spus că șefii retailerului nu se gândesc la răspândirea coronavirusului, ci doar la cum să se îmbogățească.

De altfel, doi dintre angajații departamentului tehnic care au criticat în mod public compania au fost concediați. Aceștia spuseseră că salariații au șanse mari să contacteze virusul și să-l răspândească familiilor, pentru că nu pot fi respectate măsurile impuse de autorități și de Organizația Mondială a Sănătății.

Averea lui CEO-ului Amazon, Feff Bezos, de ordinul miliardelor de dolari

Odată cu creșterea acțiunilor, a crescut și averea liderului companiei. Astfel, șeful de la Amazon, Jeff Bezos, are în acest moment o avere estimată la 137 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Amintim în acest context că CEO-ul Amazon, unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, a donat 100 de milioane de dolari organizaţiei Feeding America, dar și că în luna februarie a anunţat înfiinţarea unui fond de 10 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice.

”Imperiul Amazon”, un documentar de excepție ce poate fi urmărit pe B1 TV

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img