Iliescu îl laudă pe Stănculescu: A contribuit la succesul Revoluției Române

0
356
Presedintele Ion Iliescu a oferit, luni, la Palatul Cotroceni, o receptie cu prilejul aderarii Romaniei la NATO, printre invitati fiind si fostul sef al statului Emil Constantinescu, toti prim-ministrii si ministrii Apararii si de Externe din 1990 pina in prezent. In imagine, Victor Athanasie Stanculescu si Ion Iliescu

Victor Atanasie Stănculescu, prin deciziile luate într-un moment decisiv al istoriei recente, a contribuit la ieșirea din totalitarism și revenirea la democrație, a afirmat duminică fostul președinte Ion Iliescu, președinte de onoare al PSD.

„Am aflat cu tristețe vestea încetării din viață a lui Victor Atanasie Stănculescu, un om care, prin deciziile luate într-un moment decisiv al istoriei noastre recente, a contribuit la ieșirea din totalitarism și revenirea la democrație. Indiferent de controversele pe care le-a stârnit activitatea sa, în decembrie 1989, în calitatea de adjunct al Ministrului Apărării Naționale, a contribuit la succesul Revoluției Române și apoi la structurarea noilor instituții ale statului român. Formația sa militară, seriozitatea și profesionalismul său au fost calități pe care le-am apreciat și care l-au caracterizat, în ciuda tuturor încercărilor prin care a trecut în ultimii ani. Transmit sincerele mele condoleanțe familiei și celor apropiați lui. Dumnezeu să-l odihnească!”, a spus Ion Iliescu, într-o postare pe blogul personal.

Generalul Victor Atanasie Stănculescu, fost ministru al Apărării, a murit, la vârsta de 88 de ani.