Președintele moldovean Igor Dodon a făcut o nouă vizită în Rusia, apărând în compania colegului său rus, Vladimir Putin, la ceremoniile din Piața Roșie consacrate Zilei victoriei asupra fascismului. Igor Dodon a fost singurul șef de stat străin care a acceptat anul acesta invitația la parada militară, un eveniment evitat de mulți lideri internaționali după anexarea de către ruși a Crimeii, în 2014, transmite Radio Europa Liberă.

Pe durata paradei militare, președintele moldovean Igor Dodon a stat în spatele sau în dreapta liderului de la Kremlin Vladimir Putin. După care conducerea de vârf a Rusiei, în frunte cu cei doi şefi de stat, s-au îndreptat pe ritmurile celebrei Katiuşa spre monumentul ostaşului necunoscut de lângă zidul Kremlinului, unde au depus jerbe de flori.

Imaginile cu Putin şi Dodon au fost difuzate pe larg de presa rusă, uneori însoțite de declaraţia liderului de la Kremlin despre parteneriat echitabil. „Rusia va fi de partea acelor forțe ale lumii, cu acei care aleg calea unui parteneriat echitabil, care resping războiul ca ceva împotriva esenței vieții şi ființei umane”, a spus Putin.

Igor Dodon a declarat că în cadrul celor trei zile de aflare la Moscova are mai multe întrevederi, inclusiv cu preşedintele Dumei de Stat, cu conducerea Gazprom şi Sberbank, cu întâistătătorul Bisericii Ruse patriarhul Kiril ş.a. El a declarat că îmbunătățirea relațiilor cu Federaţia Rusă deja a dus la creşterea cu 40% a livrărilor de mărfuri moldovenești pe piaţa rusă.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?