spot_img
5.9 C
București
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Acasă#IerusalimIsrael#IerusalimIsrael/ Erdogan cere țărilor musulmane recunoașterea Ierusalimului de Est drept capitală a...

#IerusalimIsrael/ Erdogan cere țărilor musulmane recunoașterea Ierusalimului de Est drept capitală a Palestinei

-

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a calificat miercuri Israelul drept „stat de ocupație” și „terorist”, într-un discurs susținut în deschiderea summitului extraordinar al liderilor lumii musulmane, axat pe recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului de către Washington, informează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Israelul este un stat de ocupație. Mai mult, acesta este un stat terorist”, a declarat liderul Turciei în deschiderea summitului extraordinar al Organizației Cooperării Islamice (OCI).

De asemenea, președintele turc a îndemnat la recunoașterea Ierusalimului de Est drept „capitală a Palestinei”, ca reacție la decizia de săptămâna trecută a președintelui american Donald Trump de a recunoaște Orașul Sfânt drept capitală a Israelului.

„Invit țările care apără dreptul internațional și justiția să recunoască Ierusalimul ocupat drept capitală a Palestinei”, a declarat șeful statului turc în discursul său în deschiderea OCI.

Prin decizia luată de președintele american Donald Trump, „Israelul a fost recompensat pentru activitățile teroriste pe care le desfășoară. Trump este cel care i-a oferit această recompensă„, a continuat Erdogan, dând asigurări că „nu va renunța niciodată” să ceară o „Palestină suverană și independentă”. Potrivit dpa, Erdogan a atras atenția că pământurile palestiniene continuă să se reducă, în timp ce Israelul își extinde constant teritoriile. El a făcut apel la musulmani să viziteze Ierusalimul, ori de câte ori au ocazia, și să se deplaseze la locurile sfinte.

‘Incendiul aprins prin decizia privind Ierusalimul va pârjoli regiunea și lumea. Nu poate exista o pace regională și globală dacă nu se găsește o soluție la problema Palestinei. Nu putem să stăm și să privim la o situație de care depinde viitorul nostru. Această decizie este și o lovitură la adresa civilizației noastre’, a insistat Erdogan în discursul său, potrivit EFE.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img