spot_img
32.5 C
București
marți, august 16, 2022
Acasă#IerusalimIsrael#IerusalimIsrael: După Franța, Italia, Polonia și Suedia critică decizia lui Trump

#IerusalimIsrael: După Franța, Italia, Polonia și Suedia critică decizia lui Trump

-

Mai multe țări europene au criticat miercuri seară decizia președintelui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, apreciind că statutul acestui oraș trebuie să fie stabilit în cadrul procesului de pace din Orientul Mijlociu, informează agențiile internaționale de presă.

- Reclama -

Președintele francez Emmanuel Macron a afirmat că nu susține decizia ‘unilaterală’ a președintelui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și a lansat un apel la calm în regiunea Orientului Mijlociu.

La rândul său, Italia a susținut că statutul Ierusalimului trebuie să fie ‘definit în cadrul unui proces de pace’.  

Ministrul de externe polonez Witold Waszczykowski, citat de PAP, a afirmat că Polonia ‘încă privește Tel Aviv drept capitala Israelului’. ”Acolo este locul unde se află ambasada noastră. Dar ne dăm seama că principalele instituții ale Israelului sunt localizate în Ierusalim”, a spus șeful diplomației de la Varșovia.

Potrivit DPA, Margot Wallstrom, ministrul de externe al Suediei, țară care în prezent este membră a Consiliului de Securitate al ONU, a avertizat că o ‘acțiune unilaterală privind Ierusalimul amenință pacea și stabilitatea în regiune și în afara ei’. 

Wallstrom a estimat că este ‘vital să se protejeze statutul special al Ierusalimului așa cum a fost stabilit de ONU și să se respecte rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU’. În anul 2014, Suedia a recunoscut Palestina ca stat, ceea ce a dus la înrăutățirea relațiilor între țara scandinavă și Israel.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...