spot_img
16.8 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăMehedințiHRAMUL CATEDRALEI EPISCOPALE DIN DROBETA TURNU SEVERIN/ Aladin Georgescu, șeful CJ Mehedinți:...

HRAMUL CATEDRALEI EPISCOPALE DIN DROBETA TURNU SEVERIN/ Aladin Georgescu, șeful CJ Mehedinți: Îndrept gânduri de prețuire către Preasfințitul Nicodim pentru toată grija pe care o poartă municipiului Drobeta Turnu Severin și locuitorilor din întreg județul Mehedinți

-

Zi de mare sărbătoare în Episcopia Severinului și Strehaiei astăzi, când a fost sărbătorit hramul Catedralei Episcopale “Învierea Domnului” şi „Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Drobeta Turnu Severin.

- Reclama -

În acest moment de aleasă bucurie duhovnicească, ceremonia religioasă a început cu o procesiune cu icoana Sfântului Mare Mucenic Gheorghe de la Centrul Eparhial la Catedrala Episcopală.

La slujba religioasă au participat ierarhii sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei dar şi alţi arhierei ai Bisericii Ortodoxe Române:

– Înaltpreasfinţitului IRINEU, Mitropolitul Olteniei.

– Preasfinţitul LUCIAN – Episcopul Caranșebeșului,

– Preasfinţitul NICODIM – Episcopul Severinului și Strehaiei,

– Preasfinţitul GALACTION – Episcopul Alexandriei şi Teleormanului,

– Preasfinţitul VISARION – Episcopul Tulcii,

– Preasfinţitul NESTOR – Episcopul Devei și Hunedoarei,

– Preasfinţitul IERONIM – Episcopul Daciei Felix,

– Preasfinţitul BENEDICT BISTRIŢEANUL – Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului

– Preasfinţitul GHERONTIE HUNEDOREANUL – Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

“Ii mulțumesc Preasfințitului Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și preoților slujitori ai Catedralei Episcopale pentru organizarea acestei ceremonii de înaltă încărcătură duhovnicească în Drobeta Turnu Severin, la care am participat alături de prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf și colegii vicepreședinți ai Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă și Ionică Negru.Îndrept gânduri de prețuire către Preasfințitul Nicodim pentru toată grija pe care o poartă municipiului Drobeta Turnu Severin și locuitorilor din întreg județul Mehedinți!Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruință este ocrotitorul spiritual al municipiului Drobeta Turnu Severin, iar rugăciunea în comuniune care s-a desfășurat astăzi a fost drept mulțumire pentru purtarea de grijă!Ocrotire și credință!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, prezent la slujba oficiată în Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img