spot_img
26 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: Am fost desemnat reprezentantul Comisiei pentru Agricultură și dezvoltare...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Am fost desemnat reprezentantul Comisiei pentru Agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European în ceea ce privește etichetarea digitală a produselor fertilizante

-

Am fost desemnat reprezentantul Comisiei pentru Agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European pentru propunerea de modificare a Regulamentului (UE) 2019/1009 în ceea ce privește etichetarea digitală a produselor fertilizante UE, a anunțat pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE DAN MOTREANU:

Furnizorii de produse fertilizante care îndeplinesc standardele UE în materie de sănătate, siguranță și mediu vor putea alege cum doresc să comunice toate informațiile de etichetare: un format fizic, un format digital sau o combinație a celor două.

ℹ Printre avantajele digitalizării etichetării se numără evitarea supraîncărcării etichetelor fizice și îmbunătățirea lizibilității acestora. Informațiile esențiale, vor fi indicate în continuare pe etichetele fizice, sporind transparența.

ℹ Etichetarea digitală va contribui la creșterea rentabilității și competitivității industriei îngrășămintelor din UE, simplificând obligațiile de etichetare pentru furnizori și reducând costurile cu aproximativ 57.000 de euro anual pentru o companie mare și 4.500 de euro pentru o întreprinderă mică sau mijlocie. Acest lucru ar putea determina chiar și o scădere a prețului la îngrășăminte.

ℹ Estimez că noile reguli vor deschide piața europeană pentru noi produse de îngrășăminte inovatoare.

ℹ În următoarele luni voi conlucra cu toate partidele din Parlamentul European pentru a îmbunătăți propunerea legislativă pentru industrie, agricultură și fermieri.

ℹ Mă voi asigura că informațiile esențiale vor fi ușor de identificat pe etichetă pentru a crește transparența și a asigura o protecție sporită a sănătății omului și a mediului înconjurător.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img