spot_img
0.1 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăActualitateHoțul șefului Poliției Mehedinți

Hoțul șefului Poliției Mehedinți

-

Un fost comisar-şef de Poliţie, care era împuternicit la comanda IPJ Mehedinţi, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, după ce a ajutat un bărbat să fure din sediul Poliţiei, transmite news.ro.

- Reclama -

Este vorba de Mirel Dumitru, care îndeplinea din 7 octombrie 2020 funcția de inspector-șef adjunct pe linie de Poliție Ordine Publică, moment în care a fost, în același timp, desemnat, la comanda IPJ, pe o perioadă de 6 luni. 

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui fost comisar-şef de Poliţie, care la data comiterii faptelor ocupa funcţia de împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.  

Acesta este acuzat de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. 

”În cursul lunii octombrie 2020, deşi a luat cunoştinţă despre săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat (faptă comisă în sediul I.P.J. Mehedinţi) în calitate de împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, inculpatul DM nu şi-a îndeplinit în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, constând în aceea că, nu a sesizat de îndată organele de urmărire penală, nu a luat măsuri pentru ca urmele infracţiunii să nu dispară (izolarea locului comiterii faptei pentru a se efectua cercetarea la faţa locului cu scopul ridicării de eventuale urme papilare) şi a întreprins – nelegal – demersuri care se circumscriu activităţii de urmărire penală (identificarea şi ascultarea/audierea presupusului autor şi a martorilor), în scopul împiedicării descoperirii faptei şi tragerii la răspundere penală a numitului C. S.- F. (presupusul autor al infracţiunii de furt calificat)”, se arată în comunicat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img