spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeHoria Georgescu, 4 luni de arest și gemenii

Horia Georgescu, 4 luni de arest și gemenii

-

Fostul președinte al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a vorbit în exclusivitate pentru fashionmoms.rodespre viața de familie cu gemeni și cum a trecut, împreună cu soția sa gravidă, peste momentul arestării sale.

INTERVIUL DIN FASHIONMOMS:

FASHIONMOMS: Horia Georgescu este un nume cunoscut pentru toată lumea, fostul șef al ANI, dar foarte puțini știu că ești tată de gemeni. Cum au fost ultimii 3 ani pentru tine, de când au venit pe lume Tudor și Petru?

HORIA GEORGESCU: Din această perspectivă au fost cei mai frumoși ani din viața mea. Este o experiență unică, nu poate fi înlocuită cu nimic. Sunt îngerii mei păzitori.

Am fost primul care a spus aproape țipând: “uite, uite, sunt doi!“.

FASHIONMOMS: Spune-ne cum ai aflat că vei fi tată, cum ați aflat că veți avea doi copii și ce reacție ai avut?

HORIA GEORGESCU: Am fost foarte fericiți și emoționați. Ne-am dorit mult să avem copii, mai ales că ne-am confruntat cu probleme medicale foarte serioase. Inițial nu ni s-a dat nici o șansă. Când am aflat că o să avem gemeni eram împreună cu soția mea la ecograf. Eu studiasem tipologia vizuală a unei sarcini gemelare și am fost primul care a spus aproape țipând: “uite, uite sunt doi!“. Soția mea, Alina, foarte surprinsă și alertată a spus: “Stai,stai! Unde, unde?”. Euforia momentului a fost extraordinară. Ulterior ni s-a spus că orice sarcină gemelară e catalogată ca fiind riscantă de la bun început și ne-am înarmat cu calm pentru responsabilitatea acestei provocări.

FASHIONMOMS: Băieții tăi, Tudor si Petru, au venit într-un moment dificil al vieții tale. Povestește-ne despre acea perioadă.

HORIA GEORGESCU: Da … într-adevăr au venit în cel mai greu moment al vieții mele, dar nu a mai contat acest rău pentru că ei au adus lumină în viața noastră. Am fost ținut patru luni în arest total nejustificat. Mi-au fost furate patru luni din viață, perioadă în care trebuia să fiu lângă soția și copiii mei nenăscuți. Ea nu trebuia să stea săptămânal, așteptând cu orele să îi vină rândul să mă vadă în spațiile insalubre din Arestul Central sau beciul domnesc în folclor. De fapt, timp de două luni nu am primit pe nimeni în arest cu excepția unui prieten foarte bun. Nu am vrut ca Alina sau părinții mei să mă vadă așa. Credeam ca e un vis urât și o să ajung acasă curând. Nu o să uit niciodată.

Pe drum spre DNA m-a cuprins o teamă profundă că soția mea, din cauza șocului, va pierde sarcina

FASHIONMOMS: Ați apelat la un psiholog ca să vă ajute să treceți peste acele momente, cum s-a descurcat soția ta să treacă cu bine peste momentul reținerii, când era însărcinată, cât de mare a fost șocul pentru ea?

HORIA GEORGESCU: Nu am apelat la psiholog atunci. Momentul reținerii a fost cu siguranță traumatic. Era 8 dimineața și a sunat cineva la poartă. Prin interfon mi s-a spus ca sunt de la Politia Locală. Am deschis și mă așteptau două persoane, care au spus că sunt de la DNA și mi-au prezentat un mandat de aducere. Erau politicoși și nu s-au uitat în ochii mei. Au lăsat capul în jos. I-am întrebat dacă pot să ma duc înapoi să mă îmbrac și să mă spăl pe dinți. Am urcat, se trezise și soția mea întrebându-mă ce s-a întâmplat. I-am spus ca au venit de la DNA cu un mandat. A izbucnit în plâns, întrebând de ce și cum. Deja festivalul cătușelor era la ordinea zilei. Nu mai țin minte ce i-am spus, știu doar ca am lăsat-o în lacrimi și am rugat-o să sune avocații, care ne sunt și prieteni.

Pe drum spre DNA m-a cuprins o teamă profundă că soția mea, din cauza șocului, va pierde sarcina deoarece in primul trimestru a trecut prin două evenimente traumatice finalizate cu intervenții de urgență. Mă gândeam, de asemenea, la tatăl meu, internat la Spitalul Universitar, căruia i se monta un stimulator cardiac prin intervenție chirurgicală. Mai târziu am aflat că un bun prieten a sunat la medici sa ii scoată televizorul din camera, dar era deja prea târziu. Au fost singurele lucruri la care m-am putut gândi în acele momente. In rest, nu îmi păsa de nimic. Stiam că voi fi arestat din primul moment și constient de modul de operare și eșafodajul creat. Simulacru de ancheta , simulacru de proces.

Revenind la Alina, evident că a fost un șoc și a suferit enorm. Dar este o femeie puternică și demnă. A fost la înălțime, cu zâmbetul pe buze și capul sus. A avut grijă de mine.

Sunt un bărbat foarte norocos și binecuvântat.

Mai greu a fost cu părinții . Când am văzut-o pe mama prima oară nu am recunoscut-o, atât de mult slăbise. Nu a trecut o zi fără să plângă de durere.

Horia Georgescu și gemenii săi

FASHIONMOMS: Ai fost eliberat din arest cu puțin timp înainte de nașterea fiilor tăi. Ai avut temerea ca s-ar putea să nu fii alături de mama lor, atunci când vor veni pe lume?

HORIA GEORGESCU: Am fost eliberat din arest de un judecator din cadrul ICCJ cu o săptămână înainte ca Petru și Tudor să vină pe lume. Ne obișnuisem cu ideea sau mai bine spus ne-am pregătit emoțional că Alina va fi singură, fără mine, când va veni momentul nașterii.

FASHIONMOMS: Ce ai ratat în lunile de arest? Știm că tații sunt fericiți să își vadă bebelușii la ecografii, să le audă bătăile inimii.

HORIA GEORGESCU: Din fericire, în primul trimestru de sarcină am fost lângă soția mea. Fiecare vizită la doctor era o întâlnire cu fericirea și emoția puternică. În a doua parte nu am fost prezent. Este imposibil de descris în cuvinte ce am pierdut în acea perioadă. Nu îmi va da nimeni niciodată înapoi timpul acela.

FASHIONMOMS: Cum a fost marea întâlnire cu micuții tăi?

HORIA GEORGESCU: Cu lacrimi mari de fericire și o trăire emoțională unică.

FASHIONMOMS: Care a fost cea mai mare teamă a ta în cele peste 4 luni de arest preventiv?

HORIA GEORGESCU: M-am temut că soția mea va pierde sarcina din cauza șocului emoțional, că nu voi fi lângă ea când Tudor și Petru se vor naște și că părinții mei se vor îmbolnăvi.

FASHIONMOMS: O să le povestești băieților tăi despre experiența din arest, te-ai gândit cum le vei explica?

HORIA GEORGESCU: Mă găndesc la asta tot timpul. Internetul e plin de poze cu mine încătușat cu mâinile la spate, caz unic în istoria DNA, la pachet cu minciuna colportată ca m-aș fi opus arestării. În primul rând, le voi spune adevărul despre ce știu sau ce cred eu că a fost în spatele arestării mele. O sa le spun că am fost nevinovat și că pot să fie mândri de tatăl lor și de cariera mea publică în slujba statului român. Ulterior, când vor fi suficient de maturi să înțeleagă, le voi explica cu lux de amănunte conspirația care a dus la arestarea mea.

FASHIONMOMS: Care a fost cel mai dificil moment din viața de tată?

HORIA GEORGESCU: Cred ca cel mai dificil moment este defapt unul permanent, în fiecare clipă. Să îi pot proteja pe ei și familia mea, să pot sa îi îndrum și să le ofer o bază solidă de educație, în primul rând.

FASHIONMOMS: Care este, din punctul tău de vedere, operațiunea cea mai complicată în creșterea gemenilor?

HORIA GEORGESCU: Nu este nimic complicat. Uneori mă simt vinovat ca nu stau suficient timp cu ei. Poate e doar o temere. Îmi doresc și sper ca le ofer suficientă iubire, bunăstare și siguranță.

E mai greu cu gemeni la început. Program, program, program

FASHIONMOMS: Cum sunt Tudor și Petru, cu cine seamănă? Am văzut că, fizic, unul seamănă cu mama, celălalt cu tatăl.

HORIA GEORGESCU: Părerile sunt împărțite și nu ne putem hotărî. Cred ca au trăsături comune de la mine și soția mea. Posibil ca unul din ei să semne mai mult cu Alina și altul cu mine. În ochii lor se găsește tot universul meu.

FASHIONMOMS: Ce întrebare de-ale lor te-a pus in dificultate?

HORIA GEORGESCU: Nu am fost pus în dificultate încă. Încerc să le explic în detaliu cât mai multe lucruri când îmi pun întrebări.

FASHIONMOMS: Viața cu un bebeluș e grea. Cum e să crești gemeni, cum vă împărțiți timpul la doi, cum faceți să fiți echilibrați și să îi tratați egal?

HORIA GEORGESCU: E mai greu cu gemeni la început. Trebuie intr-adevăr o organizare mai strictă. Program, program, program. Tot timpul sunt împreună și ne adaptăm la temperamentul sau sensibilitățile fiecăruia, fără să facem vreo diferențiere.

FASHIONMOMS: Cine vă ajută să aveți grijă de ei, la început cum v-ați descurcat cu somnul, cu trezitul noaptea, hrănit, schimbat scutece?

HORIA GEORGESCU: Am fost pregătiți emoțional și ne-am dorit să fim părinți, așa că toate “greutățile” au fost pentru noi în limita așteptărilor pe care le-am proiectat. Pentru Alina a fost infinit mai greu, mai ales ca a reînceput activitatea la birou foarte repede după naștere, din cauza realităților dure cu care am fost confruntați în legătură cu dosarul meu. Am fost și suntem ajutați de părinții noștri, care au făcut un efort extraordinar, pentru care le suntem profund recunoscători.

Au universul lor. Uneori, fac năzdrăvănii. Îmi stă  inima.

FASHIONMOMS: Tudor și Petru merg la grădiniță, au bonă? Pe ce criterii ați ales grădinița, cum v-ați documentat?

HORIA GEORGESCU: Grădinița au început-o încă de anul trecut, la vârsta de doi ani. Am urmărit ca ei să se bucure când merg dimineața la grădinița, ceea ce s-a și întâmplat . Știu că acum este la modă sa aibă foarte multe activități sau să vorbească numai limbi străine. Noi ne dorim să se joace cât mai mult și să socializeze într-un mod adecvat vârstei. Acumularea de cunoștințe, în viziunea noastră, trebuie să se producă natural și treptat, nu să devină defapt o competiție între părinți,
Avem și bonă, care, alături de părinți, are grija de ei când nu suntem noi prezenți, pentru că altfel ar fi fost extrem de dificil. Nu ne permitem să stăm acasă, deși ne-am dori ca munca sa ne țină mai puțin ocupați.

FASHIONMOMS: Am citit că gemenii au o relație specială. Care este legatura dintre gemenii tăi?

HORIA GEORGESCU: Au universul lor. Sunt tare simpatici, mai ales când vorbesc unul cu altul. Se simte o legătură profundă.

FASHIONMOMS: Cât de implicat ești în educația lor? Le citești povești la culcare, aveți un ritual al vostru, doar tată-fii?

HORIA GEORGESCU: Deocamdată sunt “exilat” din activitatea asta. Preferata lor este mama, care le citește povești în fiecare seară. Facem activități împreună, dar nu ceva exclusiv. Cred ca este încă devreme.

Aș vrea să îi văd onești, curajoși, responsabili și puternici.

FASHIONMOMS: Care este jocul lor preferat, cum se distrează cel mai tare?

HORIA GEORGESCU: Le place să meargă pe trotinetă. Deja merg cu viteză și fac tot felul de năzdrăvănii. Îmi stă inima uneori. Le mai plece să alergăm toți patru prin casă. Se distrează maxim în felul ăsta.

FASHIONMOMS: Ce valori iti dorești să învețe, după ce să se ghideze în viață?

HORIA GEORGESCU: Îmi doresc foarte mult să le oferim o educație bună. De aici pleacă, după părerea mea, baza pentru un drum frumos în viață Cu o bază solidă aproape sigur vor îmbrățișa valori și principii corecte. Aș vrea să îi văd onești, curajoși, responsabili și puternici.

FASHIONMOMS: Regreți ceva din viața de părinte?

HORIA GEORGESCU: Absolut nimic. Acum, ca părinte, pot spune ca e un lucru minunat să ai copii.

FASHIONMOMS: Îi pregătești pentru un viitor în țară sau iei în calcul să plece?

HORIA GEORGESCU: Asta va fi alegerea lor. Există viitor și în țară sau oriunde îi va conduce destinul. Eu am rămas aici și, cu toate neajunsurile, îmi iubesc țara și am servit-o cu demnitate și onoare.

FASHIONMOMS: Cât de mult te-au schimbat copiii, cum arată Horia Georgescu după 3 ani ca părinte, ți s-au schimbat prioritățile, ideile despre viață?

HORIA GEORGESCU: Copiii îți dau un alt sens în viața, diferit de orice altceva. Te schimbă în toate privințele. Astăzi, fără ei viața mea ar avea un gol imens. Prioritatea număr unu devin ei fără echivoc. Cred că perioada aceasta m-a ajutat să devin un om mai profund și mult mai complex. Sunt mult mai empatic cu cei din jur și reflectez profund ce efect au sau au avut acțiunile mele asupra semenilor mei. Înainte de copii și momentul arestării mele viața mea avea o altă dinamică și uitam să analizez și să realizez că oamenii pot suferi din cauza deciziilor mele. Acum văd lucrurile diferit și cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa se oprească o clipă și sa se uite în jur cu atenție , emoție si empatie. O sa vadă o alta lume și o să realizeze consecințele propriilor acțiuni.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img