Hilary Clinton: Băncile europene finanțează terorismul

0
646

„America are nevoie ca serviciile europene de informaţii să acţioneze mână în mână cu ale noastre, inclusiv acolo unde au un plus de acces şi expertiză, ca în Africa de Nord“, a declarat Hillary Clinton într-un discurs susţinut miercuri la Universitatea Stanford, în California.

„Avem nevoie ca băncile europene să înceteze finanţarea terorismului. Avem nevoie ca avioanele europene să întreprindă misiuni în Irak şi Siria şi ca forţele speciale europene să participe la pregătirea şi echiparea forţelor locale anti-ISIS (statul Islamic) de pe teren“, a adăugat ea.

În ceea ce priveşte domeniul militar, democrata Hillary Clinton a făcut apel la europeni pentru a „împărţi greutatea“ cu Statele Unite.

De asemenea, Hillary Clinton a adus în discuţie şi punctele sensibile care permit jihadiştilor Statului Islamic să revină în Europa pentru a comite atentate.

„Trebuie să cunoaştem identitatea fiecărui luptător care face această călătorie şi să începem ridicarea paşapoartelor şi vizelor acestora“, a declarat ea, făcând apel la o „coordonare mult mai bună“.

„În prezent, multe ţări europene nu se alertează între ele când arestează un suspect jihadist la graniţa lor sau când este furat un paşaport“, a afirmat Clinton.

„Uniunea Europeană nu încetează să amâne votul pentru a partaja datele despre pasagerii companiilor aeriene“, a subliniat ea, referindu-se la PNR – registrul comun de date în legătură cu care eurodeputaţii ar putea vota în aprilie, după mai mulţi ani de controverse.