spot_img
33.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăDezvaluiri#HexiPharma: "SRI-ul ar putea să fie finanțat din vânzările firmei"

#HexiPharma: „SRI-ul ar putea să fie finanțat din vânzările firmei”

-

SRI ar putea să fie în spatele Hexi Pharma. Aceasta este o ipoteză a președintelui Active Watch, Mircea Toma, care a adus în discuție într-o intervenție la postul de televiziune B1 TV, posibilitatea ca Serviciul Român de Informații să fie finanțat prin firma de substanțe și produse medicale. 

- Reclama -

Acesta a spus că atâta timp cât dosarele DNA și DIICOT ale Hexi Pharma se sting foarte repede, se pot pune semne de întrebare: „Dezvăluirile făcute de jurnaliștii menționati despre acțiunile Hexi Pharma este un risc la scara întregii țări.Aceasta activitate are o amploare de câțiva ani de zile, nu doar de ieri, alaltăieri.  Acesta a adus în discuție faptul că SRI-ul ar putea să controleze compania Hexi Pharma deoarece, de-a lungul timpului, aceasta a avut dosare le DNA sau la DIICOT, dar ele s-au stins rapid. Iar acest lucru pune anumite semne de întrebare despre persoana sau instituția care se află în spatele acestei firme.”

„Atunci când vezi că DNA și DIICOT au avut dosare legate pe acest subiect, și s-au stins, începi să te întrebi dacă cineva vede și nu reacționează. De aceea am cerut SRI-ului să dea un raspuns. Dar trebuie să mă folosesc de o instituție care mă reprezintă, și anume de Parlament. Dacă SRI a văzut ce se întâmplă și dacă a văzut, ce a făcut? a comunicat cuiva?”

El a mai transmis că, legal vorbind, SRI ar putea să orchestreze din umbră Hexi Pharma, și să își asigure finanțarea astfel, dar nu tebuie să dea socoteală nimănui despre acest lucru. Pre;edintele Active Watch a mai spus că are nevoie de încrederea în SRI, și așteaptă confirmarea sau infirmarea acestor întrebări puse de el.

„Această firmă, Hexi Pharma, ar putea fi chiar o firma a SRI-ului. Deoarece SRI-ul are voie, legal, să nu dea socoteală despre finanțarea pe care o are, inclusiv de la societăți comerciale. Ori, atunci când este vorba de o firmă care activează de ani de zile, și are monopol cu instituții publice, atunci sunt alarmat. S-ar putea ca SRI să nu aibă nicio treabă cu acest lucru, dar eu vreau să elimin această ipoteză. Eu am nevoie să am încredere în SRI”

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...