spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeHans Klemm despre românii care susțin naționalismul economic: Antisemiți, ar putea să...

Hans Klemm despre românii care susțin naționalismul economic: Antisemiți, ar putea să fie influența Rusiei

-

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a lansat luni un atac extrem de dur la adresa politicienilor si ziaristilor care promoveaza nationalismului economic, scrie Hotnews.

„Recrudescenţa acestei retorici antisemite, însoţite de transformările economice cauzate de globalizare, constituie un teren fertil pentru cei care încearcă să manipuleze opinia publica şi să îndepărteze România de temelia principiilor ei euro-atlantice”, a spus ambasadorul american in mesajul de Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului.

Klemm a adus in discutie si impactul stirilor false asupra Romaniei: „Această animozitate este agravată de răspândirea diverselor scenarii false, fake news, care îşi croiesc drum dinspre Internet în discursul public. Asemenea scenarii au o singură finalitate, un singur scop: să ne dividă, să ne slăbească instituţiile şi să ne polarizeze societăţile. Politicienii şi jurnaliştii care cedează tentaţiei de a folosi aceste scenarii o fac probabil din oportunism, simţind că există şansa unui câştig pe termen scurt chiar dacă ei nu cred în mod necesar în respectivele scenarii. Dar acest oportunism este în cele din urmă devastator. Iar prin intermediul acestuia se realizează de fapt opera duşmanilor noştri, a celor care încearcă sa ne facă rău”.

Hans Klemm a incercat sa raspunda si intrebarii legate de interesele care stau in spatele acestor atacuri: „S-ar putea ca la mijloc sa fie aripa marginală, xenofobă şi rasistă a extremei drepte. S-ar putea să fie influenţa nocivă a Rusiei. S-ar putea să fie cei care încearcă să divizeze comunităţile prin agitaţii de un naţionalism economic strident. Toţi caută să ne slăbească parteneriatele şi orientarea noastră transatlantică pentru propriile scopuri ostile”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img