Handbal masculin: România, învinsă în ultima secundă de Serbia, în preliminariile EURO 2018

0
19
faza de joc

Naționala masculină de handbal a României a fost învinsă de formația Serbiei cu scorul de 23-22 (13-9), joi seara, în Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” din Baia Mare, în Grupa a 2-a a preliminariilor EURO 2018, după un gol primit în ultima secundă.

Petar Nenadic a adus victoria oaspeților, cu o aruncare în ultima secundă de joc, la capătul unui meci echilibrat.

Tricolorii au început bine meciul cu puternica formație a Serbiei și au condus cu 1-0, 2-1 și 4-3, oaspeții au avut apoi 5-4, dar România s-a desprins la 7-5. Echipa antrenată de Xavi Pascual a pierdut avantajul creat după două eliminări în decurs de doar zece secunde, sârbii reușind să întoarcă scorul (7-8). România a egalat, 8-8, dar meciul a fost întrerupt în min. 21 apoi mai bine de un sfert de oră din cauza unei probleme electrice la instalația de iluminat, în urma căreia s-au stins becurile de la poarta României. Defecțiunea a fost remediată în cele din urmă și jocul a fost reluat, dar întreruperea a scos din ritm echipa noastră, care a încasat patru goluri la rând, 8-12, oaspeții intrând la pauză cu un avantaj clar, 13-9.

România a început o cursă de urmărire și a reușit egalarea, 15-15, în min. 44, Serbia a condus din nou cu 18-16, dar România a egalat iar, finalul fiind foarte tensionat, cu Serbia conducând cu 22-20 în min. 56. Grigoraș și Ghionea au adus egalarea, 22-22, dar Serbia a avut ultimul atac și a reușit să obținp victoria.

O importanță în economia partidei a avut și faptul că România a ratat două aruncări de la 7 metri, prin Ghionea și Racoțea.