spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
Acasă#tragediebalsHALUCINANT: Familiile victimelor de la Balș au fost contactate târziu de autorități...

HALUCINANT: Familiile victimelor de la Balș au fost contactate târziu de autorități deoarece datele de contact erau pe niște hârtii într-o clădire sigilată de politiști

-

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri seară, că autorităţile s-au confruntat cu o situaţie „hilară” când au încercat să ia legătura cu familiile pacienţilor de la Spitalul „Matei Balş”, în urma incendiului, pentru că datele de contact se găseau doar pe hârtie, blocate într-o clădire sigilată de poliţişti.

„Ne-am confruntat cu o problemă aproape hilară, şi anume datele aparţinătorilor. Atunci când un pacient este internat, i se solicită datele a unu sau doi aparţinători. Aceste date sunt notate într-un formular şi acest formular este păstrat doar pe hârtie, iar hârtiile erau în clădirea care a fost sigilată de poliţie. Acesta este motivul pentru care mai degrabă am făcut un număr de telefon şi am aşteptat ca familiile să vină către noi. E hilar, şi înainte de 2016 nu exista nici măcar această procedură cu acest formular cu datele de acces la aparţinători”, a afirmat Vlad Voiculescu într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

- Advertisement -

Ministrul a spus că, „din păcate”, contactarea familiilor „a durat mai mult decât ar fi trebuit şi lucrul ăsta a adăugat la durerea cauzată de tragedie”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img