spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăDezvaluiriHALUCINANT: Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru...

HALUCINANT: Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru că ar fi „favorizat un făptuitor” pe care l-a dus în închisoare pentru 13 ani

-

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată marți de ÎCCJ la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului Ovidiu Tender.

- Reclama -

Bomba în acest caz e că Tender a fost condamnat de instanță la aproape 13 ani de închisoare în baza rechizitoriului realizat de procurorul Alina Bica.

- Advertisement -

„În acest dosar am fost arestată preventiv pentru că aş fi primit acţiuni de la Tender în valoare de 1 sau 2 milioane de euro. Toată presa a crezut asta. În cursul camerei preliminare am fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, nu pentru că aş fi luat mită de la Tender. Tender a spus că a avut o singură întâlnire cu mine în 2012, pe care n-o poate confirma nimeni. ”, a spus Alina Bica în instanță.

În 8 iunie 2015, Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani, decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) fiind definitivă.

- Advertisement -

Tender şi Iancu au fost acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.

Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

„Se poate constata că avem de-a face cu un grup infracţional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat şi determinat, urmărind îndeplinirea unor activităţi punctual stabilite de către iniţiatorii grupului, inculpaţii Iancu AlAlexandru Mariani Tender Ovidiu Lucian”, au notat anchetatorii, în rechizitoriu.

”Urmează să declar apel după ce voi vedea motivarea. E foarte greu de explicat deoarece, din punctul meu de vedere, acolo nu există fapte și nu am săvârșit infracțiuni. Rațiunile pentru care la una dintre cele patru infracțiuni s-a decis, urmează să le observ în viitor. Am favorizat infractorul Tender, un infractor pe care l-am arestat, l-am trimis în judecată și a luat 13 ani de închisoare. Iar eu l-am favorizat…”, a afirmat Bica la B1 TV.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img