spot_img
22.2 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeHackerul român Guccifer acuză FBI din pușcărie: Le-am dat...

Hackerul român Guccifer acuză FBI din pușcărie: Le-am dat…

-

Închis în Penitenciarul Arad, hackerul orădean Guccifer, pe numele său real Marcel Lehel Lazăr, cel care a spart căsuţele de mail ale mai multor vedete din România şi a dezvăluit că Hillary Clinton folosea ilegal un server privat de e-mail, a acordat un interviu telefonic producătorului executiv al Fox News, Pamela Browne. Potrivit site-ului foxnews.com, Lazăr şi Browne au vorbit de mai multe ori la telefon la sfârşitul lunii decembrie, însă sursa citată nu a publicat încă nicio înregistrare audio, transmite ebihoreanul.ro.

- Reclama -
Guccifer i-a spus producătorului Fox News că este frustrat pentru că FBI mai are 70-100 de gigabytes de date primite de la el, ca parte din înţelegerea făcută anul trecut cu Departamentul de Justiţie.
Orădeanul, care execută o pedeapsă de 7 ani în Penitenciarul din Arad (până în 2019) iar apoi va fi extrădat în SUA pentru a mai face 52 de luni de închisoare, a spus că, în timpul cercetărilor din America, a fost întrebat dacă poate dovedi clar că Hillary Clinton folosea un server privat. „Agenţii au zis: „Okay. Poţi dovedi fără îndoială că ai spart serverul lui Hillary Clinton? Poţi dovedi fără nicio urmă de îndoială?”. Eu le-am spus: „Nu pot. Am aceşti gigabytes de date care sunt sute de mii de documente” şi FBI să le verifice singuri”, a spus Guccifer, lăsând impresia că este nemulţumit de lipsa de acţiune a agenţilor americani.

Lazăr a mai spus pentru Fox News că nu crede că atacurile cibernetice ce au vizat Partidul Democrat în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016 din SUA au fost orchestrate de la Moscova, aşa cum reprezentanţii administraţiei Obama acuză. El a spus că aceste acuzaţii fac parte dintr-un „fals război cibernetic”. „Americanii sunt înnebuniţi despre treaba cu Rusia şi că ruşii invadează SUA. (…) E o nebunie… E isterie”, a spus el.

- Advertisement -

Tot pentru Fox News, orădeanul a mai spus că împarte celula cu încă patru persoane şi că uneori urmăreşte ştirile, la televizorul din celulă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img