spot_img
0.9 C
București
vineri, decembrie 27, 2024
AcasăAnalizeHacker la 12 ani. O româncă

Hacker la 12 ani. O româncă

-

Bianca Lewis, în vârstă de 12 ani, a testat şi găsit vulnerabilităţi informatice în sistemul electronic de vot din Statele Unite ale Americii, iar între 7 şi 8 noiembrie va fi prezentă la Bucureşti, unde va susţine o prezentare la DefCamp #10, cea mai mare conferinţă de securitate cibernetică din România, transmite Agerpres.

- Reclama -

Bianca Lewis este pe jumătate româncă şi s-a declarat entuziasmată de ocazia de a cunoaşte comunitatea locală de specialişti, potrivit organizatorilor evenimentului.

- Advertisement -

La conferinţă participă mai mult de 2.000 de specialişti în domeniu, din peste 40 de ţări din întreaga lume. Cu acest prilej, hackeri etici recunoscuţi la nivel internaţional se vor întrece în peste 15 competiţii de hacking organizate cu ajutorul celor mai avansate companii din domeniul tehnologiei.

A zecea ediţie a DefCamp, cea mai amplă conferinţă anuală de hacking şi securitate cibernetică din Europa Centrală şi de Est, este o ediţie aniversară şi aduce la Bucureşti un număr record de participanţi şi speakeri de renume internaţional. Participanţii vor lua parte la prezentări, dezbateri şi competiţii între specialişti şi entuziaşti ai securităţii cibernetice de toate vârstele.

- Advertisement -

Dintre speakerii invitaţi la DefCamp #10 se remarcă cea mai tânără invitată din istoria conferinţei: Bianca Lewis. Deşi are doar 12 ani, BiaSciLab, aşa cum este cunoscută în comunitate, s-a făcut deja remarcată prin prezentările susţinute la DEF CON, una dintre cele mai mari conferinţe de hacking la nivel mondial, unde a vorbit deja de trei ori.

Într-un interviu recent publicat pe blogul DefCamp, BiaSciLab a povestit că la DEF CON 26 a fost unul dintre primii copii care au compromis sistemul de raportare a voturilor din SUA.

„Aşa am început să studiez sistemul de securitate al procesului de vot şi să mă întreb cât de sigur este, de fapt. Pe la începutul anului, Mikie Sherrill, membră a Congresului SUA, m-a invitat la o audiere despre siguranţa sistemului de vot, lucru care mi-a crescut şi mai mult interesul pentru subiect. Sper să atrag cât mai multă atenţie asupra vulnerabilităţilor din sistemul de vot ca să poată fi rezolvate”, a explicat aceasta.

Alături de BiaSciLab vor fi alţi 60 de specialişti în securitate cibernetică printre care şi Jeff Man. El a fost implicat în domeniu încă de la începuturile sale, iar în cei peste 36 de ani de experienţă, Jeff a avut roluri dintre cele mai diverse, lucrând în zone precum criptografia, analiza vulnerabilităţilor, managementul riscului şi penetration testing.

În interviul publicat pe blogul DefCamp, Jeff Man a detaliat contextul informaţional în care ne aflăm.

„Problemele care ţin de informaţie, date şi securitate cibernetică sunt non-tehnice prin natura lor şi trebuie înţelese la un nivel non-tehnic. Apoi, elementele de bază care trebuie integrate pentru a fi în siguranţă online nu s-au schimbat, însă, datorită tehnologiei, ce trebuie să facem pentru a le integra s-a schimbat fundamental”, a completat acesta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img