spot_img
16.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăExterneGuvernul Orban vrea să pedepsească cu 3 ani de închisoare trecerea ilegală...

Guvernul Orban vrea să pedepsească cu 3 ani de închisoare trecerea ilegală a frontierelor sale

-

Guvernul Orban vrea să pedepsească cu 3 ani de închisoare trecerea ilegală a frontierelor sale.Propunerea este cuprinsă într-un proiect de lege care prevede 13 măsuri menite să oprească valul de imigranţi către Ungaria, transmite Radio France Internationale.

Guvernul de la Budapesta intenţionează de asemenea să aplice pedepse mai severe pentru traficanţi şi să instituie „zone de tranzit” la frontieră pentru persoanele care solicită azil.    Ungaria urmează să termine până la 31 august construcţia unui gard de sârmă ghimpată de patru metri înălţime, prevăzut pe o distanţă de 175 de kilometri la frontiera sa cu Serbia.

- Advertisement -

Aproximativ 140.000 de persoane, o mare parte din acestea refugiate din zonele de război din Orientul Mijlociu, au fost oprite de poliţie la frontiera de sud a Ungariei, de la începutul acestui an, şi 10.000 în această săptămână, aminteşte agenţia citată.

Proiectul de lege, care vine să modifice Codul Penal ungar, acordă puteri întărite poliţiei şi permite armatei să intervină în ultimă instanţă în „situaţii de criză”. Dacă aceste măsuri vor fi aprobate, ele vor putea intra în vigoare la 15 septembrie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img