Guvernul noului președinte brazilian îi va destitui pe funcționarii care apără idei ”comuniste’

0
69

Guvernul noului preşedinte brazilian de extremă-dreapta Jair Bolsonaro va revizui întreaga structură a administraţiei publice şi îi va destitui pe acei funcţionari care apără idei ”comuniste”, transmite joi agenţia EFE citată de Agerpres.

Decizia a fost luată la prima reuniune a preşedintelui Bolsonaro cu membrii guvernului. Potrivit şefului cancelariei prezidenţiale, Onyx Lorenzoni, hotărârea are la bază faptul că, la alegerile din octombrie câştigate de liderul extremei-drepte, ”societatea a spus că s-a săturat de ideile socialiste şi comuniste care în ultimii 30 de ani ne-au adus la haosul actual”.

Acest oficial a precizat că, în cadrul măsurilor de reorganizare, numai din cancelaria prezidenţială pe care o conduce vor fi demişi circa 300 de funcţionari care au contracte temporare.

Printre alte măsuri decise la prima şedinţă de guvern la care a luat parte Bolsonaro se numără şi dispoziţia ca fiecare minister să facă un inventar al imobilelor deţinute şi să le vândă pe cele care nu sunt necesare, o primă evaluare arătând că întreaga administraţie a Braziliei are în prezent circa 700.000 de imobile în toată ţara.