spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeGuvernul Meloni, 9 miliarde euro pentru economie

Guvernul Meloni, 9 miliarde euro pentru economie

-

Italia a aprobat joi un pachet de măsuri în valoare de nouă miliarde de euro (8,96 miliarde de dolari) pentru a atenua impactul preţurilor ridicate ale energiei, a majora producţia de gaze şi a menţine stocurile înaintea iernii, transmite Reuters.

- Reclama -

Măsurile vor duce la adâncirea deficitului bugetar anul acesta la 5,6% din PIB, de la un nivel estimat la 5,1% din PIB, conform Documentului economic şi financiar (DEF), care stabileşte obiectivele privind finanţele publice şi economia în perioada 2021-2024, publicat săptămâna trecută de Trezoreria Italiei.

Este primul act legislativ economic aprobat de noul Guvern de dreapta condus de Giorgia Meloni, după o şedinţă care a durat două ore.

Trezoreria a informat că peste o treime din sumă va fi folosită pentru extinderea până la finalul anului a scutirilor de taxe şi subvenţiilor acordate firmelor mari consumatoare de energie şi gospodăriilor vulnerabile. Aceste măsuri fuseseră introduse de precedentul Guvern şi sunt finanţate până în noiembrie. De asemenea, reducerea accizelor la benzină, care ar urma să expire în 18 noiembrie, va fi de asemenea extinsă până la 31 decembrie.

Noile măsuri prevăd ca firmele să poată achita facturile la energie în maxim 36 de tranşe, conform schemei care include garanţii de stat în cazul intrării în incapacitate de plată. Garanţiile sunt furnizate de societatea italiană de asigurare de credite SACE, cu condiţia ca firmele beneficiare să nu plătească dividende sau să nu răscumpere acţiuni, a precizat Trezoreria.

De asemenea, statul va renunţa la impozitarea veniturilor suplimentare plătite angajaţilor, pentru a-i ajuta să facă faţă creşterii preţurilor energiei, nivelul maxim stabilit fiind de 3.000 euro per angajat.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img