spot_img
28.1 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăCriza migranțilorGuvernul danez vrea să oblige migranții șomeri să muncească: Pentru a putea...

Guvernul danez vrea să oblige migranții șomeri să muncească: Pentru a putea primi indemnizaţia de şomaj, cei care sunt şomeri de multă vreme trebuie acum să presteze în fiecare săptămână 37 de ore de muncă în folosul comunităţii, cum ar fi colectarea gunoaielor

-

Planurile guvernului danez de a obliga persoanele şomere cu „nevoi de integrare” să lucreze au stârnit critici puternice în Danemarca, informează dpa conform Agerpres.

- Reclama -

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Municipalităţilor, Jacob Bundsgaard, şi-a exprimat miercuri îndoiala că serviciul comunitar pentru imigranţii şomeri a ales calea corectă, potrivit Radioului Danez. „Din experienţa noastră, aceasta nu-i aduce pe cetăţeni mai aproape de un loc de muncă”, a spus el.

Marţi, premierul Mette Frederiksen a prezentat un pachet de reforme ce includea, printre alte lucruri, cerinţa de a munci pentru cei care sunt şomeri de multă vreme.

Pentru a putea primi indemnizaţia de şomaj, cei care sunt şomeri de multă vreme trebuie acum să presteze în fiecare săptămână 37 de ore de muncă în folosul comunităţii, cum ar fi colectarea gunoaielor.

Măsura îi vizează în special pe imigranţii care au probleme în a pătrunde pe piaţa muncii.

Dacă propunerea va întruni majoritatea în parlament, autorităţile locale vor trebui să le găsească şomerilor un loc de muncă.

„Aceasta este o sarcină foarte, foarte dificilă şi mare”, a spus Bundsgaard. „Aceste tipuri de munci nu pot lua locurile de muncă ale lucrătorilor obişnuiţi. Prin urmare, vor trebui inventate joburi”, a adăugat el.

Critici faţă de acest plan vin din ambele părţi ale eşichierului politic danez. Andreas Steenberg, de la Partidul Social Liberal (stânga radicală), a declarat că propunerea guvernului este una pur simbolică, afirmând pentru cotidianul Politiken că ar fi fost mai bine dacă imigranţii ar avea o pregătire mai bună.

Rasmus Jarlov, de la Partidul Popular Danez (conservator), a exprimat temerea că măsura va fi una foarte costisitoare şi în final nu va avea prea mare efect

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...