Guvernul britanic refuză să precizeze cum au ajuns liderii transnistreni la Foreign Office: INTERESELE ROMÂNIEI AFECTATE

0
87

Vitali Ignatiev, pretinsul ministru de externe al Transnistriei, s-a lăudat la postul TV Rossia 24 că o delegație a regimului ilegal de la Tiraspol, în frunte cu liderul Vadim Krasnoselski, a ajuns la Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii la invitația părții londoneze, scrie deschide.md.

„Au fost niște întâlniri de lucru. Președintele s-a întâlnit cu Directorul suplimentar pentru Europa de Est din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Nicolla Pollitt, dar și cu alți diplomați britanici. Discuțiile s-au axat pe reglementarea conflictului moldo-transnistrean”, a declarat Vitali Ignatiev.

Deschide.MD a solicitat Ambasadei britanice la Chișinău să explice procedura de acordare a vizei lui Vadim Krasnoselski și suitei sale. Ambasada a declarat că solicitanții din stânga Nistrului nu au fost favorizați în procesul de acordare a vizei. Cu toate acestea, Ambasada a refuzat să ofere informații detaliate cu privire la tipul de viză, cine a scris invitația pentru viză, ce pașapoarte a folosit „administrația” de la Tiraspol.

Vizita liderilor transnistreni afectează interesele României în zona Republicii Moldova, dar de la București nu există nici o reacție oficială.