În primele trei luni din an România a luat de la UE fonduri structurale de doar 4 milioane de euro, faţă de 1,5 mi­liarde de euro în primele trei luni din 2016 şi tot 1,5 miliarde de euro în primele trei luni din 2015, scrie Ziarul Financiar.

Toate fondurile de la UE intrate în primele trei luni din an în România sunt de 1,2 miliarde de euro şi de 3,9 miliarde de euro în primele patru luni din an, potrivit execuţiei bugetului general consolidat. Doar că guvernul actual a schimbat modalitatea de raportare şi raportează acum în execuţia bugetară ca sume intrate în ţară şi plăţile directe către fermieri, care până anul acesta nu erau vizibile în execuţia bugetului general consolidat publicată de Finanţe.

O altă raportare a Finanţelor detaliază domeniile spre care se îndreaptă banii şi din care reiese că, la trei luni (ultimele date), pe fonduri structurale au intrat în ţară doar 4 milioane de euro. 265 de milioane de euro au mers spre fondul de dezvoltare rurală, 900 de milioane de euro spre plăţile directe şi 31 de milioane spre alte domenii.

Rata infimă de absorbţie pentru fondurile structurale are o singură explicaţie: România nu are acreditată nicio agenţie de management, ori absorbţia se realizează prin intermediul unor astfel de agenţii.

Criza guver­na­mentală ar putea intârzia serios acre­ditarea şi deci şi absorbţia.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?